KASTAMONU (AA) - Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, doğal kaynaklı içme suyu ihtiyacının yanı sıra 12 köyün sulama ihtiyacını karşılayacak Hasanlı Göleti'nin 2017'de tamamlanacağını bildirdi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, göletin ihalesinin geçen yıl yapıldığını ve müteahhit firmanın çalışmalara başladığını söyledi.

Gölet tünelinin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Arslan, göletin tamamlanmasıyla 12 köyün sulama ve içme suyu ihtiyacının karşılanacağını ifade etti. 

Gelecek yıl gövde kısmının beton faaliyetiyle ilgili bir çalışma olacağını aktaran Arslan, şöyle konuştu:

"Gelişmeler, hükümetimizin sağladığı ödenek ile işin çok kısa zamanda bitirileceğini gösteriyor. Bu, ilçemizin sağlıklı, kaliteli, nitelikli içme suyuna kavuşması açısından son derece sevindirici. Bu proje ile aynı zamanda elektrik maliyetinden tasarruf edeceğiz. Bir aksilik olmadığı sürece güçlü ve tek başına iktidarla 2017 yılında Taşköprü'de doğal cazibeli içme suyunun musluklarımızdan akmasını hedefliyoruz. Bütün planlarımız bu doğrultuda."

Arslan, yerel yönetimle genel iktidarın buluşması sonucu son yıllarda ilçede devam eden yatırımların 1 Kasım seçimlerinin ardından da süreceğini kaydetti.