Gaziantepli kadın girişimci Aynur Zorkirişci, Eyüpoğlu Mahallesi'nde bulunan ve yaklaşık 150 yıllık olduğu tahmin edilen Antep evlerinden birini restore etmek amacıyla satın almıştı. define avcılarının hedefinde olan binayı tahribattan kurtaran girişimci ev hanımı, yaklaşık 2 ay önce binayı restore çalışmalarına başlamıştı. Kulaktan kulağa dolaşan rivayetler üzerine evin altında olduğu söylenen mağarayı araştıran Aynur Zorkirişci'nin oğlu Cengiz Zorkirişci, bahçedeki toprağı kazarken mağaranın girişini bulmuştu. Yaklaşık 2 asırlık olduğu tahmin edilen mağara ve 150 yıllık Antep evini define avcılarından kurtaran Aynur Zorkirişci, binada başlattığı restorasyon çalışmalarında sona yaklaştı. Tarihi Antep evini butik otele dönüştürmek isteyen kadın girişimci, bahçeyi ve mağarayı ise yöresel yemek ve eşyaların tanıtılıp, sunulduğu bir mekan haline getirmeyi planlıyor. Yapılacak otelin 8 oda ve 20 kişi kapasiteli olacağını belirten Aynur Zorkirişci, bahçede ve mağarada ise yöresel içeceklerin yanında kişiye özel yöresel ev yemeklerinin yapılacağını, ayrıca bakır ve çeşitli el sanatlarının tanıtım ve sunumu yapacağını ifade etti.

Zorkirişçi, "Girişimci bir ev hanımı olarak, bölge tarihimize, kültürümüze katkı sunmak istedim. Turistlere yönelik bir çalışma yapmak istedim. Buralar altın avcılarının ve tinercilerin hedefindeydi. Ben çocukluğumda böyle yerlerin harap olmasına çok üzülen bir insanım. Böyle bir yer denk geldi. Sınırlarımı zorlayıp burayı satın aldım. Define arıyorlardı. tahrip edilmişti. Hazine aradıkları için çok tahrip edilmişti. Bizim umduğumuzun üzerinde bize masraf çıkardı. maddi kaynak bulabilirsem, 3,-3,5 aya tamamlanabilir. Elimdeki paramla girdim ama şimdi sıkıntım var. Mağaramızı da bulduk. Bura da da gastronomi kenti olmamız nedeniyle mağaramızda Antep yemeklerinin tamamını burada tanıtmak ve sunmak istiyoruz" dedi

Zorkirişci, bugüne kadar yaklaşık 800 bin TL harcadığı bina ve restorasyon masrafının, mağaranın da bulunmasının ardından 1 milyon TL'yi aşacağını da kaydetti.

Zorkirişci, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ise KOSGEB'in kendisine sözü olduğunu hatırlatarak, KOSGEB desteği ile binanın iç dizaynını gerçekleştireceğini söyledi.