ORDU (AA) - Karadeniz'de, Kurban Bayramı'nda misafirlere ikram edilecek fındıklı tatlı çeşitleri ile yöreye özgü peynir ve tereyağında su böreği yapımında yoğunluk yaşanıyor.

Küskünlerin barıştığı, küçüklerin büyükleri ziyaret ettiği özel günlerden olan bayramlar, geleneksel lezzetlerle ağızları tatlandırıyor. Eve gelen misafirlere ikram edilen ya da büyüklerin ellerini öpmeye giderken götürülen ikramlıkların hazırlıkları sürüyor.

Bayramların vazgeçilmez tatları arasında yer alan baklava ve su böreği, Karadeniz'de yöreye ait ürünlerle hazırlanıyor. Baklava ve tatlı çeşitleri fındıkla harmanlanıyor, su böreği ise tereyağı ve peynir eşliğinde pişiriliyor.

Tatlı ve börek işletmecisi Şükran Günen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrama sayılı günler kala yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Bayram hazırlığında, çalışan ve hazırlamaya imkan bulamayan kadınların imdadına yetiştiklerini anlatan Günen, sadece kadınlardan oluşan ekiple ikramlıkları hazırladıklarını dile getirdi.

Günen, özellikle Ramazan ve kurban bayramlarında çok yoğun çalıştıklarını vurgulayarak, "Bayramlarda yoğunluğumuz aşırı derecede var. İki gün, iki gece hiç uyumadan bayram siparişlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz burada 3, 4 kişi çalışıyoruz. Onun dışında başka kişiler de alarak fazla ürün çıkarma işine girmiyorum. Çünkü kalitemi bozmamaya çalışıyorum. Arkadaşlarımla sabah saat 6'da geliyoruz. Gece saat 3'te gidiyoruz. Ancak bu süre içerisinde sabahlayacağız" dedi.

Tatlı ve börek çeşitlerinin bulunduğunu ve titizlik içerisinde hizmet sunmaya çalıştıklarını dile getiren Günen, şunları kaydetti:

"Karadeniz'e has su böreğimiz ve fındıklı tatlı çeşitlerimiz daha çok tercih ediliyor. Biz de en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Yöremize ait olan fındıklı tatlılar yapıyoruz. Aynı zamanda su böreğimizi yöresel tereyağımız ve peynirimizle nefis bir şekilde sunuyoruz. Gerçekten bu lezzetlerimize de herkes talep ediyor. Severek bu işi yapıyoruz. Çünkü mübarek bayramımızı güzel lezzetlerle geçirebilmek önemli diye düşünüyorum."

Şükran Günen, bayram mesaisi süresince günlük yaklaşık 40 tepsi börek, 60 tepsi civarında da tatlı hazırlayıp satıldığını sözlerine ekledi.