İZMİR, () - İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, 77'nci ölüm yıl dönümü öncesinde 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu' ile andı. Yüzlerce kişi Anayasa Meydanı'ndan Zübeyde Hanımın Kabri'ne koştu.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın anıt mezarının bulunduğu Karşıyaka, Atatürk'ün 77'nci ölüm yıl dönümü öncesinde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Spora büyük önem veren Atatürk ve O'nu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 22. kez düzenlenen 'Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu' ile anıldı. Koşu, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın işareti ile Anayasa Meydanı'ndan başladı. 718'i kayıtlı, her yaştan yaklaşık bin sporcunun katıldığı koşu Anayasa Meydanı'ndan start aldı. Yalı Caddesi'ni takip eden sporcular Girne Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne dönüp, 4.2 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabri'ne ulaştı. Dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.
HATİCE ANNE DUYGULANDIRDI
30 Farklı kategoride gerçekleşen koşuda İzmir'in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı. Engelli ve yabancı uyruklu sporcular da koşuya katıldı. Koşunun en yaşlı üyesi olan 19 Mayıs 1922 doğumlu, 93 yaşındaki Hatice Leman Ertürk de koşuyu tamamladı. Ertürk'e kupasını Başkan Akpınar verdi. Ödül töreni sırasında duygusal anlar yaşandı.
Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar, "10 Kasım haftasında Ata'mızdan Ana'mıza koşuyoruz, onunla kucaklaşıyoruz. Ata'mızı bize kazandıran Zübeyde Ana'ya şükran borçluyuz. Ata'mızın bize emaneti Cumhuriyet'i hep birlikte koruyacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve saygıdeğer annesi Zübeyde Hanım'a bir kez daha söz veriyoruz: Rahat uyuyunuz, bugünkü sıkıntılara bakıp üzülmeyiniz. Çocuklarınız sizlerden aldıkları ilham ve güçle, birliğimizi, ülkemizi daima koruyacak, aydınlanma yolundaki rotasından asla sapmayacaktır. Karşıyaka, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün arkasında her koşulda, her zorluğa inat koşmaya devam edecektir" dedi.

FOTOĞRAFLI