Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Fatih Salih Okumuş, sektördeki krizin sona erdirilerek üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi yönündeki çalışmalarda son aşamaya geldiklerini belirtti. Okumuş, ’Bakanlığın protesto edilmesi’ yönündeki taleplere sert tepki gösterdi.
"BAKAN ÇELİK SÜRECİ İYİ YÖNETİYOR"
Birliğin Antalya Belek’teki 2015 yılı değerlendirme toplantısında katılımcılara seslenen Okumuş, bazı çevrelerin krizi bahane ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ’bayrak açılmasını’ istediğini dile getirerek, "Sayın Bakanımız Faruk Çelik bu süreci iyi yönetiyor. Benim görüşüm bu. İstiyorlar ki Bakanlığa bayrak açalım. Açmayız arkadaş. Sütteki krizi mutlaka çözeceğiz. Bunu boykotla, protestoyla, bakanlığa bayrak açarak değil, diyalogla başaracağız" dedi.
Krizi aşmak için Bakanlık ile sürekli istişare içinde olduklarını belirten Okumuş, 2015 yılından beri süre gelen bu krizin sonuna geldiklerini ve üreticileri mağdur etmemek adına çalıştıklarını ifade etti.
"KRİZİ ÇÖZECEĞİZ"
Toplantıya konuk olan Et Süt Kurumu Piyasa İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ferda Yıldırım da "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın çizdiği, gösterdiği yolda Et Süt Kurumu olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Ferda Yıldırım, sütteki krizi aşarken bir defaya mahsus olacak şekilde değil, devamlılık gösterecek şekilde bir çözüm yolu ortaya koyacaklarını ifade etti.
Antalya Belek’te üç gün süren değerlendirme toplantısına Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Tevfik Keskin, Münir Altınbaş, Ali İhsan Gezgin, Selçuk Gökmen, Agit Haşimoğlu, Denetim Kurulu Üyeleri Halil Deveci, Lütfi Ünsal, Mustafa Ertuğral ve merkez birliğine bağlı 217 birlik başkanının da aralarında bulunduğu 400 kişi katıldı.