İstiklal Caddesi'nde 4 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından caddede hayat normale dönmeye başladı. İstiklal Caddesi, haftanın ilk iş günüyle beraber yeniden hareketlenirken, esnaf da patlamanın hasarlarını onarmaya çalışıyor.
Canlı bomba saldırısının 3'üncü gününde de patlamanın olduğu yere gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist, hayatını kaybedenler için dua okuyup karanfil bıraktı. Küçük bir kızın kendi el yazısıyla yazdığı ve patlama yerine bıraktığı mektup, saldırıyı çocuk gözünden yansıttı.



BEYOĞLU ESNAFI: OLAN BİZE OLUYOR
Muhit esnaflarından biri, "Olan bize oluyor. Esnafız. İş yapamıyoruz. Üç gündür dükkanlarımız kapalı. Dükkanları kapatmaktan da öncesi milletimizi düşünüyoruz. Buraya gelip karanfil bıraktım. Tek istediğimiz şu; huzur olsun, barış olsun. Mekanım üç gün değil, on gün daha kapalı olsun" dedi.
ÇOCUK GÖZÜNDEN TERÖR SALDIRISI
Patlama yerine küçük bir kız tarafından bıraktığı anlaşılan mektup çocuğun gözünden terör olaylarını yansıttı. Mektuptaki şu ifadeler okuyanları duygulandırdı:
"Ben Nergiz,
Küçük olabilirim ama yüreğim büyük. Lanet olsun. Artık babam haberleri izlemiyor. Her gün şehit haberleri. (Hak ediyor muyduk)
Asya kardeşimiz orada olmaya, ya annesi.
Lanet olsun terör
Ya böyle şey olur mu? Ben anneme diyorum ki Kapat televizyonu diyorum. Artık ambulans sesinden bıktım.
Terörü lanetliyoruz"



"SANA OYUNCAKLAR VE YENİ PUSET ALACAĞIM"
Yine bir çocuk tarafından konulan yazıda ise "Biricik Asya umarım gözlerini açarsın. Biliyorum zor ama bizi sevindir. Sana oyuncaklar ve yeni bebek puseti alacağım" diye yazdı.