GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, çeşitli STK ve siyasi partilerce oluşturulan Emek ve Barış Bloğu, ülkede yaşanan sürecin son bulmasını isteyerek barış çağrısı yaptı.
Emek ve Barış Bloğu tarafından DİSK Gaziantep Şubesi'nde yapılan açıklamaya, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un da aralarında bulunduğu STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kalabalık adına açıklamayı okuyan DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, yaşanan çatışma sürecini koalisyonun kurulamamasına bağladı. Ak Parti'nin 7 Haziran'dan bu yana hükümeti gayri resmi bir şekilde yönettiğini ifade ederek, savaş ve operasyonlarla kaos ortamı yaratıldığını savunan Güdücü, şöyle dedi:
"Gün insanlığa, çocuklarımıza, geleceğimize, kardeşliğe bir arada yaşama sahip çıkma günüdür. Türkiye'nin savaş macerasına sürüklenmek istendiğini görmekteyiz. Emek ve Demokrasi güçleri olarak savaşlarda kazanan tarafın olmadığı gerçeğinden hareketle tüm toplumu halklarımızı ve yurttaşlarımızı barışa sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bugünde yeni savaş stratejileri ve operasyonları ile karşı karşıyayız."

FOTOĞRAFLI