Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 12 yeni kurs, yaz döneminde kursiyerlerini bekliyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu kurslarda yetenekleri ortaya çıkarıyoruz. Kapımız her yaş grubuna açık”dedi.
Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz dönemlerde çocukların ve gençlerin yoğun ilgisi çeken satranç, resim, karikatür, çocuk tiyatrosu, çocuk korosu, gitar, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, halk oyunları, drama, makine nakışı ve takı tasarım kurslarını yaz sezonunda harekete geçirdi. Hafta içi her gün semt ve kültür merkezlerinin ev sahipliği yaptığı kurslar konularında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Kursiyerler birden fazla kursa da yazılabiliyor. Bir kurs dönemi boyunca aldıkları eğitimin karşılığı olarak yıl sonunda sergi ve gösteri düzenleyen kursiyerler hayatlarında unutamayacakları anılar ve dostluklarla ayrılıyor.
BİNLERCE VATANDAŞA KUCAK AÇIYORUZ
Bayraklı Belediyesi’nin her yıl açılan ücretsiz kurslarla binlerce vatandaşına kucak açtığına dikkat çeken Başkan Hasan Karabağ, “Vatandaşlarımız ilgi alanlarına göre kurslarımızdan faydalanıyor. 12 kişilik başvuru alındığında istedikleri alanda kurs açıyoruz. Çok yetenekli kursiyerlerimiz var. 6 yıldır 7’den 70’e birçok vatandaş belediyemiz ev sahipliği yaptı yapmaya da devam edecek. Yaz sezonunda farklı alanlardaki kurslarımız devam ediyor” dedi.