KAYSERİ, () – ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO) tarafından yapılan Özel Yetenek Sınavı başladı. Gençler, başarılı olabilmek için 35 derece sıcakta kıyasıya mücadele etti.
Özel yetenek sınavlarında aday öğrenciler kıyasıya yarışıyor. Saniyelerin bile çok önemli olduğu 100 metre koşularında birçok akademisyen görev aldı. Sıcağın aday öğrencilerin performanslarını etkilememesi için, 800 ve 1500 metrelik koşuların bugün sıcaklığın etkisini yitirdiği saatlerde yapılacağı belirtildi.
Sınavlar hakkında bilgi veren ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çelenk; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine girmeye hak kazanmak için kız ve erkek 1285 adayın sınava katıldığını, öğrencilerin genellikle İç Anadolu Bölgesi’nden geldiğini, ancak yoğunluğun Kayseri’den olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Çelenk şöyle konuştu:
"İlk olarak 100 metre koşusu yaptık, daha sonra ise kızlar için 800, erkekler için ise 1500 koşularını yapacağız. Bu iki sınavdan barajı geçen aday öğrencileri bir gün sonra spor salonumuzda kondisyon sınavına tabi tutacağız. Okulumuzda 4 gün boyunca yapılacak bu 3 sınavın sonucunda da, spor özgeçmişlerini de değerlendirmeye alarak aday öğrencilerin sınavı kazanıp kazanmadıkları belirlenecek." 
85 MİLLİ SPORCU DA SINAVDA 
Bu yıl, geçmiş yıllardaki gibi branş sınavı koymadıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çelenk, sınava hemen hemen her branştan sporcunun katıldığını, kendi branşlarında milli olmuş 85 sporcunun da sınavlara geldiğini söyledi. Toplamda 350 öğrencinin alınacağı sınava ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Çelenk, "Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu son derece kaliteli tesislere ve alanında uzman birçok akademisyene sahip. Dolayısıyla fazlaca tercih edilen bir yüksekokul. Bu bizleri sevindiriyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI