Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ile Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak fındık fiyatını heyecanla beklediklerini belirterek "Fındığın kilosu 60-70 lira arasında açıklanırsa üreticinin yüzü güler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumartesi günü Ordu'da açıklayacağı fındık fiyatlarını milyonlarca üretici heyecanla bekliyor. Samsun Medya Grubu'na açıklamalarda bulunan Avcı, "Fındık taban fiyatı ile ilgili beklentimiz 60 ya da 70 TL olması yönünde" derken, Ergün ise, "Eğer 60-70 lira arası açıklanırsa üreticinin yüzü bir nebze olsun güler" diye konuştu. 

'DOLAR ÜZERİNDEN BELİRLENMELİ'

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, rekolte rakamı ve üreticinin beklediği fındık taban fiyatına ilişkin açıklamasında, "Samsun'da fındık rekoltesinin 112 bin 500 ton çıkması mümkün değil. Fındıkta ciddi oranda dökülme yaşandı. Bu nedenle açıklanan tahmini rekolte tutmayacak. Rekoltenin fındık çuvala girmeden belli olması mümkün değildir. Bunun dışında fındık taban fiyatı ile ilgili beklentimiz 60 ya da 70 TL olması yönünde. Bu rakam açıklanırsa üreticinin yüzü güler. Fındık ayrıca ihraç ürünüdür ve dolar üzerinden işlem görmektedir. Fındık taban fiyatının bu nedenle dolar üzerinden fiyatının belirlenmesini istiyoruz." diye konuştu.

'FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR'

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün de taban fiyat açıklamasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek şunları söyledi: 

"Rekolte 112 bin 500'ü bulmaz. Ciddi oranda fındıkta dökülme yaşandı. Üretici bu nedenle bu yıl mağdur durumda. Şu an Cumhurbaşkanı'nın açıklayacağı fındık taban fiyatını sabırsızlıkla bekliyoruz. Taban fiyatı rakamının 60'dan aşağı düşmemesi gerekiyor. 2022 yılı fındığına verilecek 60 TL az ama, bu rakam olursa üreticinin yüzü bir nebze olsun güler."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN