Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde renkli görüntüler oluştu. Şahinbey Kapalı Spor salonunda yapılan etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Mehmet Erdoğan, Abdülkadir Yüksel, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye birincisi ve dünya İkincisi olan Hafız Mehmet Bilir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile program başladı. Kur’an-ı Kerim okunurken Bakan Kılıç, Vali Yerlikaya, Etik Kurulu Başkanı Murat, milletvekilleri ve protokolün olduğu bölüm başta olmak üzere salondakilerin üzerine gül yaprağı yağdı. Ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda Bakan Kılıç ve beraberindekilere gül ve Hz. Muhammed’in hayatının anlatıldığı kitap hediye edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise, “Peygamberimizi anmak için buradayız. Ama Peygamber efendimizi ne kadar tanıyoruz. Hayatıyla, öğretmek istedikleri ile ne kadar tanıyoruz. Bunu iyi müşahede etmemiz gerekiyor. Gençler, sadece söylemle değil, hayatınızla, yaşadıklarınızla örnek olacaksınız ve ortaya koyacaksınız. Merhametiyle, duruşuyla, öğretmeye çalıştıklarıyla Peygamber Efendimizi iyi anlamaya çalışacaksınız” dedi.
Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet” konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Ardından ise küçük öğrencilerin okudukları şiirler salondakileri duygulandırdı.
Birlik ve beraberlik örneğinin sergilendiği programa yoğun katılım olurken, salonda dev Türk Bayrağı açıldı. Davetlilere kandil simidinin de ikram edildiği program Mustafa Demirci’nin okuduğu ilahilerle sürdü.