Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, "Osmanlı Ocakları her gün yeni açılışlar ve hızlı büyüme handikaplarıyla dünya basınının ilgisini yoğun bir şekilde çekmeye başladı. STK'lar arasında hızla büyüyen Osmanlı Ocakları, her geçen gün ilgi ve alakayla dünya çapına yayılmaktadır" dedi.

Kadir Canpolat, "Şunu iyi bilsinler ki, herhangi bir siyasi partiyle bağlantımız yoktur. Osmanlı medeniyetini ve ahlakını anan, kuşanmaya aday olmuş bir parti varsa işte biz ona destek veririz, ve bu partinin de AK Parti olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

YAPILANMA ÇOK DİSİPLİNLİ


Osmanlı Ocakları İstanbul-Ümraniye Teşkilatının düzenlemiş olduğu kardeşlik gecesine, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Osmanlı Ocakları Dışişler ve Uluslararası Dış İlişkiler Genel Başkanı Yılmaz Babaoğlu, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Fatih Atan ve Basın İletişim Başkanı Mahmut Aktaş katıldı.

DİKKAT ÇEKEN HEDİYE


Katılıma ilginin yoğun olduğu salonda, gecenin açılışını İslami konuların hassasiyeti ve inceliğini anlatan bir ön konuşmayla Arif Aslan yaptı. Konuşmasından sonra Arif Aslan'a Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat tarafından Osmanlı arması hediye edildi.

Sonrasında konuşmak için kürsüye çıkan Canpolat, şunları söyledi:

GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

"Osmanlı Ocakları, Osmanlı medeniyetinden yola çıkarak onun Dünya bakışını, İslam ahlakını, adaletini şiar eden, yaşayan ve yaşatan bir müessesedir. Halkımızın içinde bulunduğu global dünyada bir Osmanlı ahlakı ve hasretinin çekildiği ortadadır. Bizler kurulduğumuzdan bu yana bir nebze olsun yaşanan özlemlere öncülük etmek ve bu uğurda gece gündüz, sıcak uyku, dinlenme demeden aralıksız çalışıyoruz. Sebebi de açıkça ortadır; ümmet, vahdet ve kardeşlik.

OSMANLI RUHU İÇİN BURADAYIZ

İşte bu nedenledir ki, dünya İslam tarihinde gelmiş geçmiş Müslüman aleminin huzur bulduğu tek ve uzun soluklu yaşadığı devir Osmanlı medeniyetidir. Bizler de bu ruhu yaşamak ve siz dava arkadaşlarımızla birlikte yaşatmak için buradayız.

SİYASİ PARTİYLE BAĞIMIZ YOK ANCA AK PARTİ'Yİ DESTEKLİYORUZ


Aşikardır ki, lehimizde ve aleyhimizde son zamanlarda çıkan iddialara da, AK Parti adına bağlantı kurmaya çalışılmaktadır. Şunu iyi bilsinler ki, herhangi bir siyasi partiyle bağlantımız yoktur. Osmanlı medeniyetini ve ahlakını anan, kuşanmaya aday olmuş bir parti varsa işte biz ona destek veririz, ve bu partinin de AK Parti olduğuna inanıyoruz.

Osmanlı Ocakları her gün yeni açılışlar ve hızlı büyüme handikaplarıyla dünya basınının ilgisini yoğun bir şekilde çekmeye başladı. STK'lar arasında hızla büyüyen Osmanlı Ocakları, her geçen gün ilgi ve alakayla dünya çapına yayılmaktadır."

DIŞ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Osmanlı Ocakları'ndan yapılan açıklamada, Canpolat'ın konuşmasının ardından yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldiği belirtildi. Açıklamada, Canpolat'ın Danimarka bağımsız Dogbladetten gazetesinden Tobias Havman, Hollanda Amsterdam haftalık magazin gazetesinden de Greone ve İspanyol Devlet Haber Ajansından By Efe ile kısa bir röportaj gerçekleştirdiği kaydedildi.