Alacakları nedeniyle takımını Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet eden Canberk Aydın, Samsunspor yönetimi tarafından sert sözlerle eleştirildi. Samsunspor Kulübü, Canberk'in, sözleşmesini tek taraflı fesh edebilmek için yoğun uğraşlar içerisine girdiğini öne sürdü.

YÖNETİCİLERDEN YOĞUN ÇABA!..
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Sportif Menejeri Coşkun Zeren ile Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, Canberk'i takımda tutmak adına yoğun çaba harcadı. Yöneticilerin kulübün mali güçlüklerini futbolcuya anlatıp, parasının kısa süre içerisinde ödeneceği teminatını oyuncuya ilettiği öğrenildi. Samsunspor yönetimi, güvensizliğini aşması adına Canberk'e, "Alacağının yarısının ödenerek kalan kısmı için yönetici çeki veya tapusu ile birlikte ev verilmesi ya da 1 hafta ek süre verilmesi yönünde" alternatifler sundu.



CENK İŞLER DEVREDE..
Genç futbolcunun menejerliğini yapan Samsunspor'un eski futbolcularından Cenk İşler, bu aşamada devreye girerek, paranın hesaba hemen yatırılmasını, aksi taktirde futbolcunun sözleşmesinin fesh edileceğini yönetime sunarak kulübü zor durumda bıraktı. Bu gelişmelerin ardından Samsunspor yönetimi Canberk'e geçmişe dönük tüm ödemelerini yaptı. Yönetim, geçmişte yaşanan bazı olaylardan da ders çıkartarak böylece genç yıldızının takımdan ayrılmasına engel oldu. Canberk'in, menejeri Cenk İşler ile birlikte yaptığı son hamlenin ardından ise yönetim oyuncunun satışı konusunda karar aldı.

SAMSUNSPOR'DAN SERT AÇIKLAMA
Samsunspor Kulübü'nün bugün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler dikkati çekti:
"Kentimizin yetiştirdiği bir değer olarak baktığımız oyuncumuz Canberk Aydın’ın alacaklarını tahsil etmek istemesini, emeklerini Samsunspor için harcayan her oyuncumuzda olduğu gibi normal karşılarız. Bununla birlikte, kendisini yetiştiren Samsunspor Kulübü’nün tekliflerini geri çevirmesi, kulübüne olan güvensizliği, haklarını koruyarak kendisine önerilen seçeneklere rağmen sözleşmesini tek taraflı feshe götürecek sonuç için ısrarcı olması yönetim kurulumuzu derin düşüncelere sevk etmiştir. Samsun’un emek verdiği bir değer, Samsunspor’un üzerinde hakkı olan bir yeteneğin bu tarz davranışı hepimizi derinden üzmüştür. Tüm bu gelişmelere rağmen geçmişte yaşanan birtakım benzer olaylarda görüldüğü gibi Samsunspor’un zarar görmesine mani olmak adına ve son derece güç şartlara rağmen süresi içerisinde oyuncumuz Canberk Aydın’ın geçmişe ilişkin tüm alacakları hesabına yatırılmıştır. Bu oyuncumuzun Samsunspor’daki geleceği yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilecektir."

Haber: Ali BİROL