İdris TİFTİKCİ /İSTANBUL,() AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Bugün, kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, İstanbul ve Türkiye kazanmıştır" dedi.
Temurci, seçim sonuçlarının İl Başkanlığı'na ulaşmasının ardından partililere seslendi.
Konuşmasına, "Bize bu geceyi yaşatan Rabbime hamdolsun" diyerek başlayan Temurci, "Demokrasi bayramının ülkemize, milletimize, AK Parti'mize ve gözü yaşlı coğrafyalara hayırlar getirmesini diliyorum. Biz, teşkilatımızla gurur duyuyoruz. Bu seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve bütün coğrafyamıza hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.
İstanbul Teşkilatı için bir parantez açmak istediklerini dile getiren Temurci, partinin Kadın ve Gençlik Kolları'na, Meclis üyelerine, milletvekili adaylarına, belediye başkalarına, mahalle temsilcilerine ve tüm AK Parti ailesine teşekkür etti.
Temurci, kendileriyle beraber 1,5 aylık seçim sürecinde durmadan yorulmadan koşan tüm milletvekili adaylarına yürekten teşekkür ettiğini kaydederek, partililerden İstanbul'dan maksimum sayıda milletvekilini Ankara'ya göndermek için dua etmelerini istedi.

"KARDEŞLİĞİMİZ, BİRLİĞİMİZ, İSTANBUL VE TÜRKİYE KAZANMIŞTIR"
"İstanbul'un bu siyasi hareketin merkezi, en büyük gücü olduğunu gösteren bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum" diyen Temurci, bugün kazanılan zaferin bütün memleketin, Türkiye'nin zaferi olduğunu belirtti. Temurci, "Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, İstanbul ve Türkiye kazanmıştır Allah'ın izniyle" dedi.
Kendilerinin bir medeniyetin temsilcisi olduğunu söyleyen Temurci, şöyle devam etti:
"Bizde mağrur olma, gurur, kibir yok. Hiçbir İstanbulluyu rahatsız etmeyeceğiz. Sükunet içerisinde herkesi kucaklayacağız, sevinmemizi AK Parti'ye yakışır şekilde yapacağız. Lütfen bunu bir talimat olarak alın. İlçe teşkilatlarımız hariç, İstanbulluyu üzecek ve rahatsız edecek hiçbir nümayiş içinde bulunmayacağız. Bizim yolumuz dosdoğru bir yol. Bu yolun yolcuları olduğumuz için Rabbimize şükrediyoruz. İçinde bulunduğumuz tren menzile varmadan durmayacak. Onun için Recep Tayyip Erdoğan'ların, Ahmet Davutoğlu'ların, Selahaddin Eyyübi'lerin durdurulamayacağını herkes duysun. Bu siyasi hareketin hedefleri bitmez. Hedefleri olan, hedefleri bu coğrafya, medeniyet ve bu emanet şehir için atan tüm teşkialt mensuplarımıza tekrar yürekten teşekkür ediyorum."

İL BAŞKANLIĞI'NDA YOĞUN COŞKU
Bu arada, akşam saatlerinden itibaren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın çevresinde yoğun önlemler alındı. Partililer arandıktan sonra İl binasına giriş yaptı.
Partililer seçim sonuçlarını İl Başkanlığı'nda yer alan konferans salonunda takip etti. Partililerin sonuçları takip etmesi için sahnenin sağına ve soluna iki dev ekran kuruldu. Bir ekrandan Türkiye geneli, diğer ekrandan ise İstanbul il seçim sonuçları verildi.
AK Parti'nin oy oranları açıklandıkça, partililer hep birlikte alkışlayarak sevinç gösterisinde bulundu.
Ellerinde Türk Bayrağı ve AK Parti flaması bulunan partililer "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vur vur inlesin, İsrail dinlesin", "İşte teşkilat, işte başkan" şeklinde sloga attı.
Partililer zaman zaman salonda çalan seçim şarkılarına da eşlik etti.

 (FOTOĞRAF)