ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 26 ülkeden 74 Arap gazetecinin 5-11 Kasım'da kentlerine geleceğini belirterek, "Arap gazeteciler Karadeniz ve Ordu'yu her yönüyle tanıma ve tanıtma fırsatı bulacak" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tanıtımı ve turizmine katkı sağlamak amacıyla Arap gazetecileri davet ettiklerini söyledi. Karadeniz ve Ordu'nun turizmden daha çok pay alması gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, 5-11 Kasım'da kente gelecek Arap gazeteci, editör ve köşe yazarlarına şehrin doğal güzelliklerini tanıtacaklarını kaydetti.

Kente gelen turistlerin büyük bir bölümünü Arapların oluşturduğuna işaret eden Vali Balkanlıoğlu, "26 ülkeden 74 Arap gazeteci kentimize gelecek. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet medyasından oluşacak Arap gazeteciler Karadeniz ve Ordu'yu her yönüyle tanıma ve tanıtma fırsatı bulacak. Onlar için değişik destinasyonlar, toplantılar ve geziler düzenleyeceğiz. Bu anlamda kendi kurumlarında Ordu'yla ilgili görüşlerini paylaştıklarında turizm için önemli bir geri dönüş sağlanacağına inanıyoruz" diye konuştu.

-"Son bir yılda yüzde 40 artış oldu"

Son bir yılda yapılan tanıtım çalışmalarının özellikle Arap turistlerin kente gelmesinde büyük etki yarattığını vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Otellerdeki hareketlilikler İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün yaptığı araştırmaya göre son bir yılda yüzde 40 artış sağlandığını gösteriyor. Daha önceden şehirde Arap turizmi yoktu. Şu anda ise her yerde Arapları görmek mümkün. Dolayısıyla Ordu'da turizmle ilgili epey bir hareketlenme oldu. Burayı gezen insanlar 'Karadeniz'de güzellik namına ne varsa  Ordu'da hepsi mevcut' diyorlar. Biz de tanıtım noksanlığını bir şekilde giderelim diye buna ağırlık verdik. Daha önce sınırlı olmak üzere Arap gazetecilerle bir çalışma yaptık ve ses getirmişti. Gezi ve seyahat dergileri, gazete ekleri ve televizyonlarda Ordu'ya önemli yer verildi."

Ordu-Giresun Havalimanının açılmasının şehir turizmi açısından ellerini güçlendirdiğine işaret eden Balkanlıoğlu, "İnsanları buraya davet ettiğinizde havaalanınızın olması çok önemli. Ayrıca ilçe belediyelerimiz yayla yollarımızın büyük bir bölümünü tamamladı. Dolayısıyla bu da turizmi cazip hale getiriyor. Ancak şu anda alt yapı anlamında turist talebini karşılamakta bazı sorunlar var. Oteller dolu, pansiyon ve misafirhanelerde de yer bulunmadığı zamanlar oluyor" şeklinde konuştu.