ORDU (AA) - Ordu Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyası sonucu Belçika'da ameliyat olarak sağlığına kavuşan "spastik dipleji" hastası 11 yaşındaki Berra Gürsoy, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti. 

Ordu'da, 8 aylıkken "spastik dipleji" tanısı konulan ve cihaz yardımıyla yürüyebilen 11 yaşındaki Berra Gürsoy, valilikçe başlatılan yardım kampanyasıyla para toplanmasının ardından Belçika'da ameliyat oldu.

Belçika Leuven Katolik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ortopedisi Kliniğinde gerçekleşen ameliyatın ardından sağlıklı bir şekilde Ordu'ya dönen Berra Gürsoy, annesi Emel ve babası Fırat Gürsoy ile Vali Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Dünyalar tatlısı Berra kızımız rahatsızdı. Kemikler yaşına uygun büyürken, kasları ve kemik dışındaki başka organları aynı oranda büyüyemiyor, gelişemiyordu. Bu durum da vücudunun deforme olmasına kasların kasılmasına, ayakta kalamayacak, dik duramayacak ve yürüyemeyecek düzeyde sıkıntı yaşamasına, zorluk çekmesine yol açıyordu. 4 ay önce beni ziyarete geldiğinde ayakta durmakta zorlanıyordu. Anne ve babasının çok fedakarca çalışması, gayret etmeleri, adeta kendilerini çocuklarına adamaları neticesinde Berra kızımız sağlığına kavuştu" diye konuştu. 

Berra'nın Belçika'da yapılacak bir ameliyatla sağlığına kavuşacağının söylenmesi üzerine Ordu Valiliği olarak bir yardım kampanyası başlattıklarını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Hayırsever vatandaşlarımızın da desteği ile Berra'nın ameliyatı Belçika'da gerçekleştirildi. Berra'nın bu kadar kısa sürede ayağa kalkması bizleri çok sevindirdi ve duygulandırdı. Berra, bundan sonra şu an kullandığı aparatlara gereksinim duymadan koşacak, merdiven basamaklarını ikişer, üçer atlayarak gidecektir. Buna gönülden inanıyorum. Destek olan herkese de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Berra'nın annesi Emel Gürsoy ise "Ameliyat başarılı geçti. Berra, 2 yıl boyunca yakından takip edilecek. Her ay görüntüsünü çekerek doktoruna gönderiyoruz. Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu'nun yakın ilgi, desteği ve yapılan yardımlarla kızımız sağlığına kavuşuyor. Çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı. 

Daha önce yürümekte çok zorlandığını ancak ameliyat sonrası yürümeye başladığını söyleyen Berra Gürsoy da "Sayın Valimizin desteği sayesinde yürümeye başladım. Çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" diyerek Vali Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.