SAMSUN (AA) - Canik Belediyesi tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri düzenledi.

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Canik Belediye Başkan Osman Genç, geleceği fethetmek istiyorlarsa çocukları değerleriyle büyüyen, geçmişine bağlı ve geleceği algılayabilecek donanımda yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi.

Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayan Genç, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız toplumumuzda en önemli bireylerdir. Çocuklarımız tüm haklarını bilsin ve sahip çıksın diye onlara Çocuk Hakları Kitabı çıkardık. Bu kitabımızı çocuklarımıza hediye ediyorum. İnsanlığı sevmek, çocuğu sevmekle başlar. Çocuklarımıza çağdaş yaşam koşullarında her türlü imkanı sağlamak hepimizin görevidir. Çünkü çocuklar bize Allah'ın emanetidir. Dünyanın neresinde olursa olsun onların haklarını savunmak insani bir erdemdir diye düşünüyorum."

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Canik Belediyesi, Lovelet AVM ve YEDAŞ işbirliğiyle düzenlenen 1. Canik Çocuk Kitapları Günleri'nde yazarlar İbrahim Ünsal Uçar, Halis Alçın ve Nuri Balta, üç gün boyunca çocuklarla birlikte olacak.