Mülkiye olarak bilinen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin geleneksel olarak kutladığı “İnek Bayramı”nda inek yürümek istemeyince yürüyüş ineksiz yapıldı. Dekan Prof. Dr. Serpil Sancar, kampüste yaşanan olaylarda polisin kampüs içerisine girmesine izin verdiği gerekçesiyle öğrencilerin çanlı protestolarına maruz kaldı.
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Yerleşkesi’nde düzenlenen kutlamalar Dekan Prof. Dr. Serpil Sancar’ın konuşmasıyla başladı. Sancar’ın konuşmasını bazı öğrenciler, “İnek Bayramı”nın simgesi olan boyunlarına taktıkları çanları çalarak protesto etti. Dekan Sancar’ın konuşmasının sonrasında cübbe ve sarık giymiş, imam kılığına giren bir öğrenci tüm öğrencilere dua ettirmek için kürsüye çıktı. Temsili imam, duadan önce Dekan Sancar’a cam tabak hediye etti.
155 yıllık bir gelenek olan “İnek Bayramı”nda bu yıl bir ilk yaşandı. Yıllardır duanın ardından inekle yapılan yürüyüş, bu kez inek olmadan yapıldı. İneğin başındaki görevli ilk defa dışarı çıkan ineğin topluluktan korktuğunu, bu yüzden yürütemediklerini söyledi. Korteje katılan öğrenciler, tüm zorluklara ve engellemelere rağmen bayramlarını coşkuyla kutladıklarını belirterek, ineğin yürümek istememesi üzerine ona işkence olmasın diye yürüyüşlerini ineksiz yaptıklarını ifade ettiler.
Meşaleler yakan ve sloganlar atan öğrenciler, kortej oluşturarak Cemal Gürsel Caddesi’nden Kurtuluş Kavşağı’na kadar yürüdü. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, “Hukukun üstünlüğü” yazılı pankart açarak, Mülkiyeli öğrencilerin yürüyüşüne yanıt verdi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kortejin yürüyüşü Cebeci Yerleşkesi’nde son buldu.