Köşk İlçesi’nde Garnizon ve Jandarma Bölük Komutanı olan Üsteğmen Kazım Topaç ailesine sürpriz yapmak için 26 Nisan 2013 tarihinde çalıştığı kurumdan izin alarak Bursa’ya geldi. Bursa’da Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gelen Topaç, buradaki ATM’den 300 TL çekti. Daha sonra Kestel İlçesi’nde oturan ailesinin yanına gitmeyerek Merkez Osmangazi ilçesi Gazcılar Caddesi’ndeki otelde bir gece konaklayan Topaç çantasını alarak buradan ayrıldı. Son olarak otel yakınlarında görülen ve o gün Ankara’da oturan sözlüsünü cep telefonu ile arayan Topaç cep çantasındaki cep telefonunun ’sessiz’ konumda olması nedeniyle görüşemedi. Topaç o günden sonra kayıplara karıştı. 

 
SİLAHI, DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARI BULUNDU...
 
Olay, Topaç’ın Kestel İlçesinde oturan babası İsmail ve annesi Hanım Topaç’ın Köşk İlçesi’ndeki jandarmayı araması sonucu ortaya çıktı. İzine ayrılan oğluna cep telefonu ile ulaşamayan İsmail Topaç, çocuğunun yakınlarının yanına gitmediğini de tespit edince polis ve jandarmadan yardım istedi. Yapılan aramalara rağmen ulaşılamayan Üsteğmen Kazım Topaç’ın tabancası, diz üstü bilgisayarı, ayakkabısı ve içersinde bazı özel eşyaları bulunan çantası Uludağ’ın eteklerindeki Zeyniler Köyü’nde, intihar girişiminde bulunan R.A.’yı kurtarmaya giden AKUT ekipleri tarafından tesadüfen bulundu. Yaklaşık 420 dönüm arazide yapılan arama sonrası elde edilen bazı kemiklerin ise yapılan DNA sonrası Topaç’a ait olmadığı belirlendi.

KİŞİLİK ÖZEL EKİP DE ÇALIŞIYOR
 
Her gün oğlundan gelecek bir haberi bekleyen baba İsmail Topaç, olay sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen 4 kişilik ekibin 1.5 ay çalıştıktan sonra hiçbir sonuç çıkartamadığı için döndüğünü daha sonra gelen 3 kişilik diğer ekibin de sonuç alamadığını söyledi. Oğlunun arama çalışmalarına son verildiğini belirten İsmail Topaç, "Kazım, 4 çocuğumdan tek erkek olanı. Oğlum sağ mıdır, değil midir, endişeliyim. Ancak onun bir şekilde bulunmasını istiyorum" dedi. Çocuğunun intihar edebileceği iddialarının ortaya atıldığını belirten Topaç, şöyle konuştu:
 
"İntihar edecek adam silahının olduğu yerde çeker kendini öldürür. Silahın yanında ceseti de olurdu. İntihar söz konusu olamaz. Oğlum kaybolduktan sonra bir gece ev telefonumuz çaldı. Arayan kişinin inilti seslerini duydum. Hemen polise haber verdim. O kişinin akli dengesinin bozuk olduğu belirlendi. Tek şüphem yavrumun bazı örgütler veya kişiler tarafından kaçırılmış olması. Baba olarak oğlumun bir şekilde bulunmasını istiyorum. Her gün ondan haber bekliyorum." 
 

Haber7