TÜRKİYE’de yapılan 1 Kasım seçimlerinden umduğunu bulamayan CHP’de peş peşe toplantı yapılırken parti örgütlenmesinde köklü değişime gidilmesi ve daha aktif çalışma yapılması ve önerisi ön plana çıktı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, partililerin birbiriyle iyi günde olduğu gibi zor günde de birbirleriyle dayanışması gerektiğini anlatırken, "Gün; partimize daha büyük bir coşku ve kararlılıkla sahip çıkma günüdür. Şimdi yapmamız gereken örgüt yapısını değiştirmek olmalı" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim ardından geçen hafta, genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yanı sıra il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, milletvekilleri ve parti üyelerinin katıldığı dayanışma toplantısı düzenleyerek seçimi değerlendirdi. Karayalçın, konuşmasında göğsünü gere gere CHP’li olduğunu, iyi ve kötü günde bir arada olmayı öngörmüş bir partinin çatısı altında olduklarını 1 Kasım'daki seçimi son dönemdeki diğer seçimler gibi kazanamadıklarını söyledi. CHP’nin izlediği sosyal demokrat çizgi politikayı ön gören oyların yüzde 25-26 bandında sıkışıp kaldığını, vurgulayan Karayalçın, istenen sonuçların neden elde edilememediğinin mutlaka sorgulanması gerektiğini vurguladı.
İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP'nin 1950'lerden bu yana Atatürk ilke ve devrimleri, cumhuriyet değerleri, sosyalist enternasyonal ve Anadolu aydınlanma döneminin tarihi değerlerini kendisine ideoloji olarak seçtiğini anlattı. Fotoğrafları İl Başkanlığı'nın hesabından paylaşılan toplantıda CHP'nin bu ilkelerle hareket etmesinden gurur duyduğunu vurgulayan Murat Karayalçın, geçmişte 'İdeolog' olarak nitelendirilen kişilerin hazırladığı programların ayakta alkışlanarak kabul edildiğini artık günümüzde bunun geçerliliği olmadığını söyledi. Karayalçın, geçmişten günümüze, her başarısız sonuç ardından partide genel başkan arayışına girilerek, bir anlamda ‘Beyaz atlı prens’ bekleyişine girildiğini kaydederken partililere şu değerlendirmeleri yaptı:
"BU ÖRGÜT YAPISI İLE BU KADAR.."
"Programımız vardır, ona göre tartışır uygularız. Bu örgüt yapısı ile gelebileceğimiz yerin sınırına geldik. Bir türlü ilerlemiyor, sıçrayamıyoruz. Bu yapıyı değiştirmeli, ne yapacağımızı ciddi biçimde gözden geçirmeliyiz. İstanbul'da geçen yıl 230 bin kayıtlı üyemiz vardı. Bu seçimde, kadınlarımız, gençlerimiz maalesef yoktu. Şimdi yapmamız gereken örgüt yapısını değiştirmek olmalı. Sistem değişiyor, dünya genelinde önemli değişiklikler gerçekleşiyor. Bizim kendi sorunlarımızla ilgilenmemiz çözüm getirmemiz gerekiyor."
Karayalçın'ın isteği üzerine İstanbul'daki 39 ilçe örgütünde genel durum değerlendirmesi yapılması ve tabandan gelecek görüşlerin derlenerek önümüzdeki dönem için 'Yol haritası' belirlenmesi öngörüldü.

FOTOĞRAFLI