ZONGULDAK (AA) - AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli İmam Hatip Lise bina inşaat ihalesinin tamamlandığını bildirdi.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut lise binasının yetersizliği nedeniyle başlatılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını  belirtti 

Mevcut İmam Hatip Lisesinin karşısına  32 derslikli lise binasının yapılacağını anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"İlçemizin daha iyi bir eğitim seviyesine kavuşması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Öncelikle öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim alabilmeleri için okullarımızın fiziki şartlarını yeniliyoruz. Bu kapsamda ilçemize yeni okul binaları kazandırmaya devam ediyoruz. 32 derslikli olarak ihaleye çıkan Ereğli İmam Hatip Lisesi binası yapım ihalesi tamamlandı. Sözleşme tarihi itibariyle 500 iş gününde yeni bina yapımının tamamlanarak eğitim-öğretime açılacaktır. 24 Kasım Öğretmenler günün de böyle bir müjdeyi paylaşmanın haklı gururunu yaşıyor, bu vesile ile öncelikle tüm öğretmenlerimizin gününü bir kez daha kutluyorum."

Çakır, lise binasının kazandırılmasında emeği geçen Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyni Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar,  Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a da teşekkür etti.