Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’de yapımına başlanılan külliye şantiye alanında, Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Salaş başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ile birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi.
Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Avlanmaz’ın yanı sıra hayırsever vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Hasan Ünver, Külliye’nin yapımına ilişkin olarak görüş alışverişinde de bulundu.
Nevşehir Belediyesi başta olmak üzere bu şehirde yaşayan herkesin imkanları doğrultusunda geçmişe bırakılacak en önemli eserlerden biri olarak değerlendirilen Külliye’nin yapımı için büyük bir fedakarlık içerisinde olduklarını görmeden de büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu vurgulayan Ünver, "Hiç de varlıklı olmayan bir annenin kızı ve damadının maddi gelirini artırmak yerine, Allah’ın evinin yapımına tüm maddi imkanlarını vermeleri beni fazlasıyla duygulandırdı. Hele eşi asgari ücretle çalışan bir hanım kardeşimiz ve dul bir hanımın Külliye için en büyük maddi kazançları olan altın küpelerini satarak külliyemize destek olmadaki çabaları görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Ben inanıyorum ki tüm hemşehrilerimiz Külliyemizin inşası için ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklar ve 2 yıl içerisinde tüm hemşehrilerimiz ile birlikte külliyemize kavuşacağız. Külliye ile birlikte 52 bin metrekarelik bir alanda şehir meydanı da kazanmış olacağız. Külliyemizin şimdiden hayırsever vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.