Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Bazen bir işe giriştiğimde torunlarım aklıma gelir. Torunlarım benden hesap sormamalıdır. Benden razı olmalı ki Allah da bizden razı olsun değil mi? İşte bu 2023'ün ruhudur. 2023'ü bizler görmeyeceğiz. Muhtemelen ben görmeyeceğim, (gülerek) ama 2071 kesin. Ama torunlarım görecek" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bir dizi program için geldiği Isparta'da, Ak Parti İl Teşkilatı'nın Barida Otel'de düzenlediği kahvaltıya katıldı. AK Parti flamalarıyla süslenen salonda Türk bayraklarıyla karşılanan Bakan Gürcan, burada yaptığı konuşmada terörle mücadeleden bahsetti. Dağlıca'da biri Tabur Komutanı 4 askerin şehit olduğunu hatırlatan Bakan Gürcan, "Hepimizin başı sağ olsun. Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum. Devletimiz terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. Terör örgütünün sözde ateşkes kararları da onları kurtaramayacak. Bunu istismar edenlerle anladıkları dilden konuşmaya, onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Silahlar gömülüp, üstüne beton dökülüp, ülkede tek bir terörist kalmayana kadar bu mücadele sonuna kadar sürdürülecektir. Vatanımızın her karış toprağını şehitlerimizin emaneti olarak korumaya devam edeceğiz. Bu milletin mayası sağlam" dedi.
'2023'Ü GÖRMEYECEĞİM'
PKK, paralel yapı ve Türkiye düşmanlarının boş durmadığını anlatan Bakan Gürcan, "Çok şükür ki bu ülke 150 yıllık derin uykusundan uyandı. 13 yıldır Türkiye kendi geleceğine emin adımlarla ilerliyor. İşte onun için bütün bu karşı çıkışlar. Hizmetlerimizin merkezinde insan var. Bizler sabır, azim ve kararlılıkla her türlü zorluğun üstesinden gelerek uzun bir yola çıktık. Bizler milletimize karşı sorumluyuz. Ecdadımıza karşı sorumluyuz. Geleceğe karşı da sorumluyuz. Çocuklarımıza, onların çocuklarına. Bazen bir işe giriştiğimde torunlarım aklıma gelir. Torunlarım benden hesap sormamalıdır. Benden razı olmalı ki Allah da bizden razı olsun değil mi? İşte bu 2023'ün ruhudur. 2023'ü bizler görmeyeceğiz. Muhtemelen ben görmeyeceğim, (gülerek) ama 2071 kesin. Ama torunlarım görecek" diye konuştu.
ŞEHİT ÇOCUKLARINA BİLGİSAYAR VE TABLET
Daha sonra Bakan Gürcan, Isparta Valiliği'ne geçerek, 'Yalnız Değilsiniz Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi' kapsamında şehit çocuklarına dizüstü bilgisayar ve tablet dağıttı. Bakan Gürcan buradaki programının ardından geçen ay Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki bombalı saldırıda şehit düşen polis Sezgin Uludağ'ın Hisar Mahallesi'ndeki evini ziyaret edip ailesine başsağlığı diledi.

FOTOĞRAFLI