SİNOP (AA) - Boyabat Birlik Vakfı Temsilciliği Şehadet Gecesi programı düzenledi.

Eski Otogar'da ezan okunarak başlayan gece İstiklal Marşı'nın okunması ve Boyabat Birlik Vakfı Temsilciliği Başkanı Mutlu Budak'ın konuşmasıyla devam etti.

"İçinde bulunduğumuz şu günler birlik , beraberlik ve kardeşliğimize en çok ihtiyacımızın olduğu günlerdir" diyen Budak, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizin içinde bulunduğu terör belası sebebiyle ocaklar sönüyor, her gün gelen şehit haberleriyle yüreğimiz parçalanıyor ve dağlanıyor. Diğer taraftan İslam dünyasının her köşesinde savaşlar, kan ve gözyaşı var. Türkiye'de terör şiddeti ve fitnesi dışarıda Filistin mahsun, Afganistan mahsun Lübnan, Irak, Suriye mahsun. Ta Türkistan'a kadar mazlum ve mahsun İslam ümmeti. İşte tam bu hengamede, karanlığın en zifiri olduğu zaman, sabaha en yakın olduğu zamandır demek için bir araya geldik. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız."

Şehitler için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunduktan sonra İlçe Müftü Vekili Rıza Kızılaslan'ın yaptığı duayla program sona erdi.

Programa Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Kaymakam Vekili Yusuf Özbey, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Köksaldı ve çok sayıda vatandaş katıldı.