Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yılı dolayısıyla Kılıçaslan Liseleri öğrencileri, halk ozanlarıyla buluştu.
Kılıçaslan Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ile birlikte Âşık Gulfani, Âşık Yemliha ve Ozan Cengiz Bozbıyık katıldı. Etkinlikte, halk ozanları hem Çanakkale Zaferi içerikli eserler okudu hem de âşıklık geleneğini anlattılar. Söyledikleri türkülerin oluşum hikâyelerini de anlatan ozanlar, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu geleneğin yaşaması için gayret gösteren okul idaresine teşekkür ettiler.
Gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili bilgi veren Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül, ”Halk şiirimizin yaşaması adına büyük gayret gösteren ozanlarımızla yeni neslin bağını koparmamalıyız. Bu çerçevede Kayseri’de yaşayan önemli ozanlarımızdan Aşık Yemliha, Aşık Gulfani ve Ozan Cengiz Bozbıyık’ı öğrencilerimizle bir araya getirdik. Hem ozanlarımıza hem de dernek başkanı Turgut Aydın’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Bir saatten fazla süren etkinliğin sonunda Kılıçaslan Liseleri Edebiyat Zümre Başkanı Hüseyin Say tarafından halk ozanlarına teşekkür plaketi sunuldu.