Yılın ilk 9 ayında nüfusu 2 milyonu aşkın Adana’da kimse para verip müzeye gitmedi. Şu an kentte Kültür Bakanlığı’na bağlı bulunan müzelerden sadece biri açık. Diğerleri ise taşınıyor, resmi açılışı yapılmadı, ve turnikesi yok.
Müze ve Ören Yerleri Ocak Eylül İstatistikleri yayımlandı. Bu istatistiklere göre Ocak-Eylül 2015 tarihleri arasında 2 milyon 200 bin kişilik Adana’da bir kişi bile müzeye para verip gitmedi.

'KENTTE MÜZE YOK TABLO NORMAL'

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız valilik kaynakları, “Kentte müze yok o yüzden bu tablo normal” diye açıklamada bulundu. Kültür Bakanlığı’nın listesinde bulunan Arkeoloji müzesinde taşınma işlemi olduğu için müze uzun zamandır ziyarete kapalı. Etnografya müzesi ise halka açık bir müze fakat anıt müze statüsüne çevrildiği için resmi olarak açılışı yapılmadı o da ziyarete kapalı.

KÜLTÜR BAKANI ADANALIYDI

Kentin şu an işleyen tek müzesi ise Atatürk Müzesi bu müzeye de bir kişi para ödeyip gitmedi. 25 bin 366 kişi Ocak-Eylül arasında Adana’da müze gezdi. Bu topluluğun hemen hemen hepsini öğrenciler oluşturdu. 29 Ağustos’ta kurulan seçim hükümeti öncesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Ömer Çelik de Adanalı’ydı.



ADANA’DA DEVLET’E BAĞLI MÜZELERİN SON DURUMU

Arkeoloji Müzesi: Taşınıyor

Etnoğrafya: Resmi açılış yapılmadı

Atatürk Müzesi: Kimse para verip gitmedi

Misis Mozaik Müzesi: Ziyarete kapalı

Milliyet