Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, 7 haftalık galibiyet hasretine Kasımpaşa karşısında elde ettiği 6-2’lik skorla son verdi.
Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir galibiyete şiddetle ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ligde 7 haftadır galip gelemiyorduk. Bu durum futbolcular üzerinde büyük bir baskı oluşturuyordu. Bu galibiyet hem oyuncularımıza hem bize hem de taraftarlarımıza büyük bir moral oldu. Buna gerçekten ihtiyacımız vardı. Gollü bir galibiyet elde ettiğimiz için çok mutluyuz" dedi.
"BU GALİBİYET BİZİ DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAK"
Kasımpaşa’nın gerçekten güçlü bir rakip olduğunu vurgulayan Kahramanlı, "İki futbolcusunun maliyeti belkide bizim takım kadar var. Ama demek ki, sadece para ile olmuyor bu işler. İşi iyi yapmak, istemek, mücadele etmek gerekiyor. Verdikleri mücadeleden ve elde ettikleri başarıdan dolayı teknik heyetimizi ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Ortaya koydukları oyunla herkesi çok memnun ettiler. Çok önemli bir karşılaşmadan iyi bir sonuç aldılar. Eğer biz vurmasaydık Kasımpaşa bizi vuracaktı. Buna fırsat vermedik. İnanıyorum ki, bu galibiyet bizi daha da yukarılara taşıyacak. Futbolcularımız o güveni, o morali aldılar" diye konuştu.
"BUNDAN SONRA HER MAÇ BİZİM İÇİN FİNAL"
Bundan sonra önlerinde bir Rize maçı olduğunu hatırlatan Kahramanlı, o maçtan da puan almak istediklerini ifade ederek, "Birlik beraberlik olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bundan sonra her maç bizim için final. Kolay maç yok. Sahaya indiğimizde her maçı böyle oynayıp kazanacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Yarın Ziraat Türkiye Kupası maçı için Karabük’e gideceklerini dile getiren Kahramanlı, "Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Kardemir Karabükspor ile karşılaşacağız. Kupada çok iddialı değiliz ama gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. 3 maçı aldığımızda son tura kalabiliyoruz. Avrupa Kupalarına katılmak elbette önemli ama bizim için şu an önceliğimiz lig" ifadelerini kullandı.