Rüyasında kanser olduğunu gören arkadaşını dinleyerek doktora giden Eser Belül (37) kanser olduğunu öğrenince hayatını değiştirdi. Sabah Gazetesi'nden Erhan Öztürk'ün haberine göre Belül, "İkinci hayatı yaşıyorum. Hastalığım bana şans getirdi" diyor.
15 yıldır İngilizce öğretmeni olan Belül, İstanbul'da yaşıyordu. Geçen yıl şubat ayından itibaren hızla zayıfladı. Kendini yorgun hissetmeye başladı ancak hiç doktora gitmedi. Ta ki 17 yıllık arkadaşı Gül Önderen arayana kadar. Kendisi gibi İngilizce öğretmeni olan Önderen, bir gün arkadaşı Belül'e telefon açtı ve "Bu gece rüyamda senin meme kanserine yakalandığını gördüm" dedi.

"HASTALIĞIM ŞANS GETİRDİ"
Rüyadan etkilenip hemen doktora giden Belül, meme kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyatın ardından İstanbul'dan ayrılıp Antalya'ya, ailesinin yanına taşındı. Memleketi Antalya'ya, ailesinin yanına taşındı. Memorial Antalya Onkoloji Merkezi'nde tedaviye başladı. Belül, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bir kampa girmiş gibi oluyorsunuz. Sizin için neyin iyi ya da neyin kötü olacağını da sizden başkası bilemiyor. Hastalığımı öğrendiğimde ilk tepkim, ne gerekiyorsa yapmam gerektiğine yoğunlaşmaktı. Kendimi bunun üzerine kurguladım. Çok önemli bir değişim içine girdim. İkinci hayatımı yaşıyorum. Kanser enteresan bir şekilde yaşamımı olumlu ölçüde değiştirdi ve hayallerime kavuşma fırsatı verdi. İş hayatımı eskiden olduğu kadar yoğun şekillendirmemeye karar verdim bu süreçte. Sokak fotoğrafları, belgesel fotoğrafçılık ve çeşitli atölyelere katıldım.
Ailemin yanına yerleştim ve şansım değişti. Hiç aklımda yokken kendi evimi satın aldım. İstanbul'u çok seviyordum ancak çok da yorulmuştum. Ailemin yanına dönmek için bir fırsat kolluyordum. Hastalığım ile bu fırsatı yakalamış oldum."