AMASYA (AA) - Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİ Besi OSB) değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık salonunda müteşebbislerin katılımıyla yapılan toplantı hakkında açıklamalarda bulunan TDİ Besi OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Hayatı Taşdan, mevcut 57 besi parseli bulunan TDİ Besi OSB’de doluluk oranının yapılan son tahsislerle yüzde 100 olduğunu belirtti.

Suluova TDİ Besi OSB’nin Türkiye’de uygulanan ilk projelerden biri olduğunu ve başarıyla yürütüldüğünü ifade eden Taşdan, şunları kaydetti:

"Besi OSB’de bundan sonra yapılacak çalışma ve işlerle alakalı hızlandırmak adına beraber hareket ederek bir organizasyona gidilmesini, ayrıca IPART desteklemelerinin de daha rahat ve daha kolay alınması için IPART ile de işbirliği yapılması konularında değerlendirme ve bir yol haritası belirleme toplantısı yaptık. Bunun yanı sıra genel olarak ilçemizin besicilik konularıyla alakalı da değerlendirmelerde bulunduk” diye konuştu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Fatih Üçok, TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, TDİ Besi OSB Müdürü Osman Arabacı ve yatırımcılar katıldı.