Gökhan CEYLAN-Yasin KIRAS/SİVAS, () - MEDİCANA Sivasspor teknik sorumlusu Sergen Yalçın, golsüz sona eren karşılaşmadan sonra kazanmaya çok ihtiyaçları olduğu bir maç oynadıklarını belirtirken şöyle dedi:
"İlk yarı çok temposuzdu, her iki takım için de. Neredeyse kalemizde şut görmedik, ta ki 10 kişi kalana kadar. Kırmızı karta kadar çok üstün oynadık. Ama bu tür maçlarda girdiğiniz pozisyonlarda golü atacaksınız. Çünkü deplasman takımları defans yapıyor. Gol atamadığınız zaman puan kayıpları oluyor. Eksiklerimiz var. Üretkenlik durumunda sıkıntı yaşıyoruz. Üretemiyoruz. Artık devamına bakıyoruz. Bugün itibariyle 1 puana üzüldük ama önümüzdeki haftadan itibaren galibiyetler elde etmek istiyoruz."
Oyuncuların sahada bekleneni henüz veremediğini ifade eden Sergen Yalçın, şöyle devam etti:
"Sezon başından beri bütün oyuncularımızı kullanmaya çalışıyoruz. Performans yeterli olmayınca değişikliğe gidiyoruz. Performans ve mücadele ile üst düzeyde ortaya koymalarını ve istekli olmalarını istiyoruz ama maalesef bu aşamada bunları göremiyoruz. Maalesef oyuncularımız beklediğimizin altında. Bugün üretkenlik anlamında sıkıntı yaşadık. Bir gol atsak çok kolay bir maç olabilirdi ama bulamadık. Eksiklerimizi gidermemiz gerekiyor. Antrenmanlarımız gayet iyi. Antrenmanlarda çok iyi olan oyuncular var ama maçlarda bu yok. Antrenmandaki kadar olsa sahada razı olacağız. Hepsi bu ligde oynamış deneyimli oyuncular ama istediğimiz şeyleri saha içerisinde yapamıyoruz. Daha çok koşmamız ve istekli olmamız lazım. Bugün ilk 45 dakika boşu boşuna oynanan bir maçtı. İki takım da bitse de soyunma odasına gitsek havasındaydı. Ama kazanmamız lazım, kazanamazsak işimiz zor."
"SAHADA DA KAOS VAR"
Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman ise ligde bulunduğu yeri hak etmeyen bir takım ile oynadıklarını vurgularken şunları söyledi:
"Maçtan önce 1 puana itiraz etmezdik. Çok kaliteli bir oyun ortaya koyduğumuzu söylemem yanlış olur. Ama mücadele için oyuncular gerekeni yaptılar. İlk 15-20 dakikada sanki oyunun kontrolünü alacak gibiydik. Sivasspor geniş alanda bize fırsatlar sunuyordu. Nispeten bu konuda biraz daha başarılıydık. Fakat 20-25'ten sonra basit top kayıpları Sivasspor'u oyunun içine çekti. İkinci yarıdan itibaren tamamen Sivasspor'un lehine döndü oyun. Oyuncu değişiklikleri sonrası çok daha baskılı oldu Sivasspor. Genellikle oyun bizim sahamızda geçti. İkinci ve üçüncü bölgede topu iyi kontrol edemedik. Oyuncu atıldıktan sonra nispeten oyunu kontrole aldık ve ataklarımız vardı. Sivasspor'un çok istediği bir maçta alınan sonuç bizim açımızdan iyi."
Hava sıcaklığı ve saha çimlerinin uzun ve kuru olmasının futbolu olumsuz etkilediğini ifade eden Aykut Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hem havanın kuru olması, hem de sahanın kuru olması ve çimlerin uzunluğu oyunun akışını etkileyen şeyler. Çimler çok uzundu. Maçtan evvel böyle bir şey olacağını tahmin etmiştik. Sulanmnasını istedik. Rakip takıma da ilettik ama olmadı. İkinci yarı başında sulama yapıldı. Topun akışı biraz daha hızlı olabilirdi. Havanın sıcaklığı ve çim uzunluğu akışkanlığı etkiledi."
Ligin bu sene geçen yıllara oranla biraz daha iyi olduğunu belirten Aykut Kocaman, "Genel olarak geçen sene ve evvelki sezonlara göre ligin kalitesi sanki biraz daha artmaya aday gözüküyor. Bizim ligimiz daha çok bozma ligi olduğu için çok fazla iyi oyun olmuyor. Sadece mücadeleden bahsediyoruz. Bizim hayatımız kaos, sahada da kaos var" ifadelerini kullandı.
ODYAKMAZ: "POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK"
Medicana Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise, ligdeki 5 maçta, 4 beraberlik aldıklarını hatırlattı, "İki tanesinin içeride olması bizim açımızdan üzücü. Bugünki tek karımız, gol yemediğimiz bir maç oldu. Bu bizim açımızdan, savunma yapmamız açısından da önemli olduğunu söyleyebilirim. İkinci yarı bulduğumuz pozisyonları da değerlendiremedik. 10 kişi kaldıktan sonra zaten beraberliğe razı pozisyona geldik" dedi.
Başkan Otyakmaz, Barrales'in kırmızı kart görmesiyle ilgili yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi:
"Barrales'in ilk sarı kartının sarı kart olmadığını hatta faul bile olmadığını düşünüyorum. İkincisi sarı karttı. Gereksiz bir kart olmuş oldu. Özellikle ilk sarı kart o pozisyonlara çalınıyorsa her pozisyon faul, her ikili mücadele, kafaya çıkma sarı kart gerektirir. Bence doğru değildi. Kadromuzun geniş olmasının sıkıntılarını yaşıyoruz. Bir türlü ideal 11'imizi kuramadık. Bütün bu sıkıntılarında sebebi o. Bir galibiyetle birlikte bir 11 başlarsa ondan sonra bizim için daha kolay olacak diye düşünüyorum."