KASTAMONU (AA) - Abana ve Bozkurt ilçelerinde, şiddetli fırtına nedeniyle bazı evlerin çatıları uçtu, enerji nakil hatlarında kopmalar meydana geldi.

Öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına nedeniyle Bozkurt ilçesi Ambarcılar köyü Arpalıkbaşı mevkisinde Sedat Kaşıtoğlu'na ait evin çatısı uçtu. Güneş enerjisi sistemi ve çatıdaki kiremitler, evin bahçesine düştü.

Kaşıtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde otururken büyük bir gürültü duyduklarını söyledi.

 

Ne olduğuna anlam veremediklerini ve panik yaşadıklarını belirten Kaşıtoğlu, "Aşağıya inip baktığımızda evin çatısındaki güneş enerjisinin yerde dağıldığını gördük. Diğer parçalar da yola savrulmuş. Bu esnada evin önünden geçen insanların ve araçların olmaması ise sevindiğimiz nokta. Başımıza gelen doğal afet, yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.

 

Köyde birkaç evin daha fırtınadan zarar gördüğünü anlatan Kaşıtoğlu, enerji nakil hattındaki bir trafonun devrildiğini ve tellerin koptuğunu bildirdi.

Abana ilçesi Bağlık Mahallesi'nde ise Cevdet Şentürk'e ait üç katlı inşaatın çatısı, yerinden koparak yaklaşık 40 metre ilerideki boş araziye uçtu.