Ahmet ÜN / DİYARBAKIR, () - TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Diyarbakır'da seyahat acenteleri temsilcileriyle bir araya geldi. Bağlıkaya, son dönemlerde artan çatışmalı ortamın bölge turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.
TÜRSAB'ın 22'nci Olağan Genel Kurulu öncesi Diyarbakır'a gelen TÜRSAB Yeniden Platformu Başkanı ve başkan adayı Firuz Bağlıkaya ve platform üyeleri, seyahat acentesi temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen yemekte acente temsilcileriyle görüşen Firuz Bağlıkaya, bölgenin turizm potansiyelini değerlendirdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir turizm potansiyelinin olduğunu aktaran Bağlıkaya, çatışma ortamın bu potansiyeli etkilediğini dile getirdi. Diyarbakır'da TÜRSAB'ın çok sayıda üyesinin olduğunu söyleyen Bağlıkaya şöyle konuştu:
"Her ne kadar da turizmin bölgede hareketli olmasa da seyahat acenteleri iş imkanlarını zorluyor. Diyarbakır'daki üyelerimizle yapacağımız toplantıda, TÜRSAB olarak, bölge için projelerimizi anlatacağız. Bu projelerimizi yerine getirmek için üyelerimizden yetki isteyeceğiz. Turizm genel olarak, barışı seviyor. Barış ve huzurun olmadığı yerde turizmi yapmak çok zor. Bundan dolayı, bölgedeki arkadaşlarımızın durumu çok sıkıntılıdır. Nasıl bir çözüm geliştirmek gerektiğini konuşacağız. Turizmi konuşurken, buradaki huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla ilgili tedbirlerin alınması gerekiyor. Biz de sivil toplum örgütü olarak, eğer seçilirsek, bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız."
'4 AY ÖNCE HAREKETLİYDİ'
Bölgede bir süre önce turizm açısından önemli bir hareketliliğin olduğunu hatırlatan Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
"4 ay önce turizmde ciddi bir hareketlilik yaşanıyordu. Daha sonraki süreçlerde yaşanan olaylardan dolayı o hareketlilik kesildi. Ümit ediyorum, çok kısa sürede tekrar eskiye dönecektir. Diyarbakır başlı başına tarihi bir kenttir. Etrafında da tarihi yerler var. Yönetime geldiğimizde bu bölgenin tarihi yerleriyle ilgili tanıtım çalışmaları yapacağız. Ama öncelikle huzur ve barışı istiyoruz. Bunlar olmadan hiçbir şey yapma imkanı yoktur." FOTOĞRAFLI