Yusuf ÇINAR/ÇORUM, () - ÇORUM’da Aile Hekimi 40 yaşındaki Dr. Sinan Ardahanlı'ya, 'sendikal faaliyete katılarak nöbet görevine gitmediği' iddiasıyla Valilik tarafından açalan soruşturma sonunda 20 ihtar puanı cezası verildi. Dr. Ardahanlı cezaya itirazda bulundu. Vali Yardımcısı Orhan Şefik Güldibi, doktora verilen ceza ile ilgili teknik bir hata olduğunu söyleyip, düzeltileceğini ifade etti.
Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Sinan Ardahanlı hakkında, geçen 2 Mayıs'ta sendikal faaliyetlerde bulunup nöbetine gitmediği iddiasıyla Çorum Valiliği tarafından hakkında soruşturma açıldı. Aile hekimi Ardahanlı, savunmasında, kendisine gönderilen evraklar arasında o güne ait nöbet tebliğ edilmediğini belirtti. Dr .Ardahanlı, "Mayıs ayı nöbet tebellüğ evrakı incelenecek olursa 2 Mayıs'taki nöbet tarafıma 8 Mayıs tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu nedenle nöbete gidilmemiştir" dedi.
20 İHTAR PUANI CEZA
Savunmayı inceleyen Valilik ise Dr. Sinan Ardahanlı'ya gönderdiği yazıda şöyle dedi:
"Sendikanın bir günlük eylem kararına istinaden nöbetinize ve görev yerinize gitmediğiniz, soruşturma ile ilgili belgeler ile alınan savunmanızın incelenmesi sonucunda, mesai dışı hizmet veya nöbete mazeretsiz gelmemek fiilinizden dolayı 20 ihtar puanı verilmesi uygun olacağı bildirilmiştir. Sözleşme dönemi içerisinde toplam ihtar puanınızın 100 puana ulaşması halinde, Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği uyarınca gerekli işlem yapılacaktır." 
Türk Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Fatih Gök, soruşturma sonunda doktora verilen 20 puan cezasına tepki göstererek, "Nöbetten 6 gün sonra arkadaşımıza 'nöbetin var' diye evrak tebliğ edilmiştir. Böyle bir cezayı anlamak mümkün değildir. Gerekli itirazlar yapılmıştır ve konunun takipçisiyiz" dedi.
VALİ YARDIMCISI: DÜZELTİLECEK
Verilen ceza ile ilgili açıklama yapan Çorum Vali Yardımcısı Orhan Şefik Güldibi ise, konunun incelendiğini ve teknik bir hata olduğunu belirterek, "Teknik bir hata oldu, gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Puan cezası verilmeyecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI