AK Parti, darbe girişimi ve ardından ilan edilen OHAL'le birlikte, il başkanları koordinesinde ekipler oluşturdu. Milletvekillerinin de içinde yer aldığı ekipler, hem OHAL tedbirlerinin sağlıklı uygulanması hem de kurum ve kuruluşlarıFETÖ'den arındırmasında aksaklık yaşanmaması için uğraşıyor. Teşkilatta da temizlik amacıyla faaliyet yürütülüyor. Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, teşkilata sesli mesaj göndermiş ve muhtemel provokasyonlara karşı uyanık olunmasını istemişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı imzasıyla teşkilatlara FETÖ temizliği genelgesi” gönderildi. İletilen genelgede, TSK bünyesinde sinsice örgütlenmiş FETÖ çetelerinin, millete haince saldırı gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Hedefin iç savaş olduğu vurgulanan genelgede şu uyarılarda bulunuldu:

KİŞİLER İYİ TAHLİL EDİLMELİ
Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte terör örgütü mensuplarının, gerek kamu kurumlarında gerekse parti teşkilatımızda görev yapanlar hakkında gerçeği yansıtmayan iddialar ortaya atarak fitneye neden olabilecekleri, bu yüzden birlik ve beraberliğimizin zarar görebileceği dikkatlerden kaçmamalıdır. Bu sebeple terör örgütü ile herhangi bir bağı bulunmayan kişilerin iyi analiz edilmesi, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından son derece büyük önem arz etmektedir.

TİTİZ VE ACİLEN TEMİZLEYİN
Ülkemizde huzur ve güven ortamının yeninden tesis edilebilmesi için hükümetimizle yoğun gayret sarf ettiğimiz bu süreçte, FETÖ mensuplarının ayıklanması ile ilgili çalışmalarımızın teşkilatımız içinde dedikodu ve fitneye mahal vermeksizin, titizlikle ve ivedilikle parti tüzüğümüz ve programımızda belirtilen kurucu değerler ve etik ilkeler ışığında yürütülmesinin gerekli olduğu bilinmelidir. Bu kapsamdaki çalışmalar, ivedilikle ve özenle yürütülmelidir.

KAYNAK:YENİ ŞAFAK