ABD Başkanı Donald Trump'ın, göreve geldikten kısa bir süre sonra istifasını istediği eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in avukatı, 'kendisine dokunulmazlık hakkı verilmesi koşuluyla' Flynn'in ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komiteleri önünde ifade vermek istediğini açıkladı. 


 Trump yönetiminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak göreve getirildikten sonra adı Rusya ve Türkiye'yi de içeren skandallara karışan Michael Flynn'in avukatı Robert Kelner, "Michael Flynn'in anlatacağı çok şey var ve bunları anlatmak istiyor. Ancak bu koşulların elverdiği ölçüde olacak. Çok siyasi bir ortamda ve cadı avına çıkılan bir dönemde haksız soruşturma ve yargılanmaya karşı dokunulmazlık güvencesi istiyor" dedi.
 Flynn'in, Trump yönetiminin seçim kampanyası ve geçiş döneminde Rusya Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüştüğü öne sürülürken, Flynn'in Rusya'da para karşılığında seminerler verdiği de iddialara eklendi.
 Rusya' ile bağlantılarını sakladığı için ABD Başkanı Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınan Flynn, Türkiye adına lobicilik yaptığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.
 Flynn'in adı, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in gizlice Türkiye'ye gönderilmesi haberlerinde de geçmişti.

Kaynak:Vatan