Zeydan ailesi mensubu Teoman Zeydan, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
Teoman Zeydan, AK Parti iktidarının, milletimizin ve vatanımızın istikbalinin teminatı olduğunu belirterek, “AK Partinin bir ferdi ve ‘halka hizmeti Hakka hizmet’ olarak gören bir geleneğin mensubu olarak, Van’da partimizin başarısını zirveye taşımak için milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. AK Parti iktidarının 2023 hedefine ulaşmak uğruna ben de Van’dan hizmet ekibine katılmak istiyorum. Türkiye’de “ikinci hamle olarak adlandırılan bu yeni dönemde milletimizle birlikte ‘Yeni Türkiye’yi oluşturmak için çıktığımız yolda ben de varım” dedi.
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Teoman Zeydan, “Siyaset geleneği, devlet tecrübesi olan bir aileden geliyorum. Yeni Türkiye ve Yeni Van’ın oluşumunda görev yapacak, ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir şans olan mimari kadroda yer almak arzusuyla yola çıkıyorum. Van’da, Yeni Türkiye hedefine doğru kararlılıkla ve milletimizle birlikte yürüyeceğiz. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlam temeller üzerine oturttuğu “Türkiye sevdası” hiç şüphesiz benim de düsturumdur. Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da her zaman dile getirdiği gibi, milletimizi parçalanmaz, ayrılmaz bir bütün olarak, onurlu vatandaşlardan oluşan, eşit, birbiriyle kardeş bir topluluk olarak görüyorum. Van’da partimizin başlattığı birlik hareketini sürdürecek ve çözüm sürecinin ülkemizin barış ve kardeşliği için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Süreç başarıyla tamamlandığında ekonomik ve sosyal kalkınmanın bir arada gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde el ele, gönül gönüle, yan yana, yeniden AK Parti iktidarını perçinleyeceğiz. Bütün gayretimiz, ülkemizin selameti, milletimizin aydınlık yarınları için adaylığım Van’a, Vanlı hemşerilerimize, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun, Yüce Rabbim mahcup etmesin” şeklinde konuştu.
TEOMAN ZEYDAN KİMDİR?
Teoman Zeydan, 20 Mart 1965 tarihinde Yüksekova’da doğdu. İlköğrenimini ve liseyi Yüksekova’da tamamlayan Zeydan, iş hayatına 1987 yılında Van’da inşaat sektöründe atıldı. Evli ve 3 çocuğu olan Teoman Zeydan, 1995 yılından bu yana Türkiye ve yurt dışında aralarında Hedef Yapı A.Ş. TEV Ticaret Ltd. Şti, Atlantik Su Ürünleri A.Ş gibi şirketlerin de bulunduğu çok geniş bir faaliyet yelpazesine sahip çeşitli ticari işletmelerin sahipliğini, ortaklığını ve yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.