Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) Çukurova İlçe Temsilciliği oluşturuldu.
Atatürkçü düşünceye gönül vermiş, cumhuriyet felsefesini benimsemiş, ülkenin dününü değerlendiren, bugününü geliştiren, geleceğine sahip çıkan yurttaşların bir araya gelmesiyle oluşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çukurova Temsilciliği ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıya, şehitler adına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Atatürkçü Düşünce Derneği Çukurova Temsilciliği Temsilcisi Taylan Sökmen, konuşmasına, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra tüm şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum ve onların emanetini koruyacağız diyorum" diyerek söze başladı. Sökmen, "Adana büyük bir kent, Çukurova büyük bir İlçe. İlçemizin genç nüfusu yaygın; onlara ulaşmak, onların bir parçası olabilmek için İlçemizde temsilciliğimizin açılması kaçınılmaz bir ihtiyaç olmuştu. Genel merkezimize bildirdiğimiz talebimizin olumlu karşılanması üzerine Çukurova İlçemizde faaliyetlerimize başladık" dedi.
"SALON DERNEĞİ OLMAYACAĞIZ"
"ADD Çukurova Temsilciliği olarak salon derneği, salon temsilciliği olmayacağımızı belirtmek istiyorum" diyen Sökmen, şöyle konuştu:
"Yaşadığımız ilçenin, ilin, ülkenin hatta dünyanın sorunlarına karşı duyarlı, çözümler konusunda tavır ve eylemler geliştiren bir yapıda olacağız. Sadece şikayet etmeyecek, aynı zamanda yol da göstereceğiz.
İşçi ile esnaf ile tüccar ile emekli ile gençler ile kadınlar ile kısaca toplum ile iç içe olacağız. Sorunlara birlikte sahip çıkacak, birlikte çözüm önerileri geliştireceğiz. Çok kısa süre önce, kısıtlı imkânlarla faaliyetlerimize başlamamıza rağmen, Çukurova insanın sahip çıkması ile önemli bir üye sayısına uylaştık. Mücadelemize daha güçlü, daha etkin, daha kararlı devam edebilmek için siz değerli yurtseverlerin desteğini bekliyoruz. Derneğimize üye olmanız, üye olunması konusunda çağrıda bulunmanız dileğiyle; Atatürkçü gençleri, kadınları, işçiyi, esnafı, tüccarı kısaca sizleri aramıza bekliyoruz."