İzmir'de, 2013'teki 'Askeri casusluk' davasını düzenleyen emniyet yetkilileri ve bürokratlara yönelik operasyon başladı. 'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasına yönelik operasyonda, 40'tan fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski emniyet müdürü, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, bazı merkez valileri, müfettişler de yer alıyor.

Operasyonda İzmir'deki askeri casusluk operasyonunu gerçekleştiren emniyet mensupları ile üst düzey bürokratların da aralarında bulunduğu kişilerin gözaltına alındığı belirtiliyor.

GÖZALTI SAYISI ARTTI

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 44'e çıktı. İzmir merkezli 2012 yılında gerçekleştirilen "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına yönelik operasyonun ardından açılan davada yargılananların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmeye başlandı.


Farklı kentlerde gözaltına alınanlar arasında eski İzmir Emniyet Müdürü A.B, emniyet müdür yardımcıları M.A.Ş. ve M.K, şube müdürü T.A, ayrıca halen merkez valisi olarak görev yapan A.K, M.O, S.A, mülkiye müfettişi F.İ'nin de yer aldığı öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, muvazzaf askerlerin de arasında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlatmış, İzmir merkezli 18 ilde 40 kişi gözaltına alınmış, 17 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

TRABZON'DA BİR POLİS GÖZALTINA ALINDI

"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Trabzon'da 1 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polis, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir'e gönderildi.

ANKARA'DA 5 GÖZALTI


"Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada "kanuni yetkileri dışında hareket ettiği" iddiasıyla İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyon kapsamında, Ankara'da 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, operasyonun Ankara ayağında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 5 kişinin mülkiye müfettişi olduğu ve sağlık kontrolünün ardından İzmir'e gönderildikleri öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine sabah saatlerinde İzmir merkezli 18 ilde aralarında polis memuru ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu kişilere yönelik operasyon başlatılmıştı.

ELAZIĞ'DA 4. SINIF EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI


Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğünde görevli 4. sınıf emniyet müdürü Y.U. evinde yakalandı. Y.U, emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir'e gönderildi.

VATAN