AMASYA (AA) - Suluova İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Destekleme ve Yetiştirme Kursları" kapsamında liseden mezun olan öğrencilere Suluova Halk Eğitim Merkezi tarafından üniversiteye hazırlık kursları açılacağını bildirdi.

Davu, yaptığı açıklamada, liseden mezun olan öğrencilerimiz için açılacak kurslara kayıtların başladığını belirtti.

Örgün öğretim çağı dışında kalan gençlerin okul derslerine ilişkin bilgilerini güncellemek, üniversitelere giriş sınav sürecinde ihtiyaç duyduğu müfredat eksikliklerini gidermek amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce koordine edilen takviye kurslarının hayata geçirildiğini dile getiren Davu, kursların ilk etapta hafta sonları açılmasının planlandığını ancak talep olması halinde hafta içi de açılabileceğini kaydetti.

Açılacak kurslar için öğrencilerden ücret alınmayacağını vurgulayan Davu, şöyle konuştu:

"Üniversiteye hazırlık kursları Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılacak. Böylece öğrencilerimizin en rahat ulaşabilecekleri okullarda üniversite hayalleri peşinde koşmasına yardımcı olacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin yanındayız, başarılı olabilmelerini sağlayabilmek amacıyla tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz."

Davu, başvuruların 1 Ekim'e kadar devam edeceğini bildirerek, ekim ayının ilk haftasında da eğitimin başlayacağını ifade etti.