Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa’da Yunusemre Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Akgedik Mahallesi’nde yapılacak 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabı olan bin 158 konutun ihalesine, 30 Eylül günü çıkılacağını söyledi.
Manisa’nın Yunusemre İlçe Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi ortaklığında gerçekleştirilecek toplu konut projesinde sona gelindi. Manisa’nın Soma ve Salihli ilçelerinde yapımı süren TOKİ inşaatlarını inceleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan daha sonra 5 bin 500 konutun yapılacağı Yunusemre ilçesine geçti. Burada Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi ziyaret eden Başkan Turan, dev projenin bin 158 konutluk ilk etap ihalesinin tarihini verdi. TOKİ Başkanı Turan’a ziyaretinde, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan eşlik etti. Ziyarette ayrıca Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramiz Şiyak, Şule Uygur ve daire müdürleri de hazır bulundu. Kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün’ü ilçelerinde ağırladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.
Çerçi, “Yeni bir belediye olmamıza rağmen yaklaşık 10 aydır Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile birlikte yürüttüğümüz Akgedik bölgemizde yaklaşık 5 bin 500 konutluk çok önemli bir projemiz vardı. Sağolsunlar kendileriyle her görüşmelerimize bize çok yakın davrandılar. Projenin hayata geçmesiyle ilgili bizlere büyük destekleri oldu. Sayın TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Manisa’daki projenin Türkiye’ye örnek olacak projelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Yunusemre Belediyesi ve bizler bu proje üzerinde çok ciddi bir çalışma yürüttük. Sıradan konutlar değil, yeni bir şehir inşa etmenin bilinciyle beraber sadece barınma merkezi anlayışından daha çok yeni bir yaşam alanı oluşturmak bilinciyle hazırladık. Allah’a şükür bunun bin 158 konutluk;içinde camisi, ticaret alanı ve ofis binalarının bulunduğu projenin birinci etap ihalesine 30 Eylül günü çıkacağız. Bu tabi yeterli değil hemen bu projenin devamında toplam 5 bin 500 konutluk yani 20-25 bin kişilik asgari bir yaşam alan bulunduğu diğer etapları da hayata geçireceğiz. İnşallah 5-6 ay içerisinde tamamını ihale edeceğiz. Önümüzdeki 2-2.5 yıl içerisinde 20-25 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Bizim heyecan duyarak uğraştığımız bir projedir bu.” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a içerisinde Mesir Macunu ve Manisa’nın yöresel ürünlerinin bulunduğu bir sepet hediye etti. Daha sonra TOKİ Başkanı Turan, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte konutların yapılacağı Akgedik Mahallesi’ndeki alanda incelemelerde bulundu.