KARABÜK (AA) - Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ortaklaşa açılan kursları başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Lokali'nde yapılan törende konuşan İlçe Halk Eğitim Müdürü Erol Köseoğlu, son yıllarda özellikle dezavantajlı grup olarak nitelendirilen kadınlara yönelik kursların açılmasına ağırlık verdiklerini söyledi.

Kadınların, ekonomik anlamda kendilerine ve ailelerine katkı sağlayacak kurslara öncelik verdiklerini ifade eden Köseoğlu, "2014-2015 eğitim-öğretim yılında mesleki ve teknik ile sosyal kültürel alanlarda çeşitli kurslar açtık" dedi.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Coşkun Güven ise 3 yıl içerisinde Yenice’de güzel projelere imza attıklarını belirterek "Yenice’de 475 kişi kurum imkanlarından yararlandı. Yaklaşık 2,5 milyonluk bir bütçe Yenice’de kullanıldı. Son olarak 4 farklı kurs için de 72 bin lira kurum bütçesinden Yenice için ödenek kullanıldı."

Konuşmaların ardından Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ve Güven kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.