KASTAMONU (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "İşittik ve İtaat Ettik Projesi" kapsamında işaret dili eğitimi alan din görevlileri, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'nde cuma vaazının ve hutbenin tercümesini yaptı. 

Proje koordinatörü Mustafa Başkonak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her kentinden 113 din görevlisinin Kastamonu Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğünde işaret dili kursu gördüğünü, derslerin oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Eğitimlerin bir haftadır devam ettiğini anımsatan Başkonak, "Zorlu ve yoğun bir eğitim. Ders haricindeki dinlenme saatlerinde de ders tekrarı yapıyorlar. Bu eğitim, onlar için güzel bir imkan. Kendi görev yerlerine döndüklerinde de bu işe gönüllü hocalarımıza mihmandarlık yapacaklar ve eğitim ağımız bu şekilde Türkiye'ye yayılacak inşallah" dedi. 

Derse katılan görevlilerin yaptığı çalışmaların Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Camisi'ndeki cuma namazında güzel örneklerini gördüklerini ifade eden Başkonak, şöyle konuştu:

"Kursumuza katılan din görevlilerimiz bugün işitme engelli kardeşlerimizin cuma hutbelerini ve vaazlarını çok kolay şekilde anlayabileceği çevirilerini uygulamalı olarak gösterdiler. Burada, bugüne kadar unutulan işitme engelli kardeşlerimizin anlayabileceği ve çevrelerine de anlatabileceği çevirileri görmüş olduk. Bu sadece bununla devam etmeyecek, Kur'an-ı Kerim ve din eğitimine de dönüşecek."

Başkonak, çalışmanın Türkiye'deki ve dünyadaki camilere örnek olacağını da dile getirdi.