SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelindeki mezarlıkları bakıma aldı.

Belediye Başkanı Şenol Kul, bayram süresince vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzur içinde gerçekleştirmeleri için çalışma yaptıklarını söyledi.

Kul, Mezarlıklar ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa başlattığı temizlik çalışmalarında mezarlıklarda bulunan, taş, moloz, çöp ve yabancı otların temizlendiğini, mezarlık içindeki yollarda bulunan taş ve toprak yığınlarının alındığını anlattı.

İlçe sınırları içerisinde 300 civarında mezarlık bulunduğunu bu sayının her geçen gün arttığını belirten Kul  “Herkesin ailesinden en değer verdiği, en kıymetli bildiği mutlaka biri var orada. Bir gün biz de orada yatanlardan biri olacağız. O yüzden de mezarlıklar herkes için kutsal ve çok önemli bir yer. Sistemli olarak belli aralıklarla yaptığımız mezarlık temizleme çalışmalarına bayram öncesi hız verdik. Vatandaşlarımızın gönül huzuru içinde bayramda ziyaretlerini yapabilmeleri, vatandaşlarımızın en kıymetlilerini sakladıkları şehir mezarlıklarımızda  olası aksiliklere izin vermemek için yeniden elden geçiriliyor” dedi.

Terme Belediyesi Mezarlıklar ve Cenaze İşleri Yetkilisi Bahaeddin Akçay ise vatandaşların bayram süresince mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzur içinde gerçekleştirip, yaşanacak ölümlerde defin işlemlerini rahatça yapabilmeleri için her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

İlçede bayram süresince ücretsiz otobüs seferleri yapılacağı da bildirildi.