Antalya’da iş adamlarının oluşturduğu Salı Grubu Üyeleri, Anadolu Hastanesi doktorları ile birlikte iftar yaptı. Üyeler, iftar sonrası uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi aldı.
Bir otelde düzenlenen iftara programına Salı Grubu üyeleri ile Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Şükür Harmanda, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tekin ve hastane doktorları katıldı.
Anadolu Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tekin yaptığı konuşmada, 22 yıldır Antalya’da sağlık alanında hizmet verdiklerini söyledi. Antalya’nın 5 ilçesinde 2 bin kişilik ekiple sağlık hizmeti sunduklarını söyleyen Tekin, Salı Grubu üyelerine ilk yardım uygulamaları hakkında bilgiler verdi.
Uygulamalı ilk yardımeğitiminde, yaşamı tehdit eden hastalık ve yaralanmalara karşı ilk yardım müdahalesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Mustafa Tekin, "Yaşamın tehlikeye düştüğü anda hemen 112 acil servisi aramalısınız. Bu esnada çok dikkatli olunmalı ve doğru bilgiler verilmeli. 112 acil servisini kesinlikle gereksiz yere meşgul etmemelisiniz" dedi. Dr. Mustafa Tekin, havayolu, solunum yolu tıkanıklığı esnasında ilk müdahalenin nasıl yapılacağını anlattı.
Her Salı sabahı grup üyeleri ile bir araya gelip bir konu hakkında sohbet ettiklerini söyleyen Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, davete katılan Anadolu Hastanesi hekimlerine ve Salı Grubu üyelerine teşekkür etti. Koç, program sonunda Anadolu Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tekin’e teşekkür plaketi verdi.