Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekibimiz Samsunlulara, geçtiğimiz günlerde 2 küçük çocuğun 3 kattaki evlerinden düşerek can verdiği olayın ardından "Sizce evler, çocuklar için güvenli mi?" diye sordu. Samsunlular ise genel olarak ailelerin çocuklarıyla daha iyi ilgilenmesini ve evlerinde önlemler alınmaları gerektiğini söyledi. 

İşte aldığımız yanıtlar: 
ÖZEN GÖSTERİLMİYOR

Altan KARAÇALI:Evlerin güvenli olup olmadığı biraz ebeveyn ile alakalı bir durum. Anne ve babaların eskisi gibi çocuklarına özen gösterdiklerini düşünmüyorum. Evin konumundan ve malzeme eksikliğinden değil çok dikkat edilmiyor. Çocuklara biraz daha göz yumuyorlar, mutfak ve ev işlerine dalıyor olabilirler. 

UZAK TUTULMALI
Osman MUMCU: Çocuklar için yeteri kadar güvenli değil. Anne ve baba çocuğuna yapılmaması gerekenleri söyleyip onları tehlikelerden uzak tutması gerekir. Bu şekilde çocuklar için tehlikeleri  aza düşürebiliriz.

GÜVENLİ OLSUN
Şeref ŞAHİN: Bence ülkemizde evler yeterince güvenli değil. Dolaplar sabitlenebilir, televizyon korumalıkları olabilir. Çocukların eline delici ve kesici aletler verilmemesi gerekir. Oyun alanları daha güvenli hale getirilmeli. 

ÇOCUĞU UNUTUYORLAR
Erol BALCI: Kesinlikle güvenli bulmuyorum. Örneğin bazı evlerin camlarında  korkuluk yok ve balkonlar alçak. Bu kazalarda ebeveynlerin biraz ihmalkarlığı var. Ya telefona bakıyorlar ya da mutfak işleriyle uğraşırken çocuğu unutuyorlar. 

DUYARSIZLIK VAR
Ali YÜRÜMEZ: Bence yeterli kadar güvenli değil. Eğer bir kaza yaşanıyorsa aileler tarafından gerekenler yapılmamıştır.  Aileler bu konuda bence duyarsız. 

ÖNLEMLER ALINMALI
Ali ŞENER: Evler güvenli değil çünkü çocuklara yeterince ilgi gösterilmiyor ve güvenlik tedbirleri alınmıyor. Nasıl bir inşaatta güvenlik önlemi alınıyorsa evlerde de alınmalıdır. Evlerde kanepeler pencerelere yakın konulmamalı, balkonlar güvenlik altına alınmalı ve kimyasal maddeler çocukların ulaşacağı yerde bulundurulmamalıdır. 

İLGİ GEREKİYOR
Abdul KURT: Güvenli bulmuyorum çünkü aileler çocukları ile yakından ilgilenmeleri gerekiyor. Cep telefonları ile fazla ilgilenmesinler ki çocuklarda onlardan örnek alamasın. 

DUYARLI OLMALI
Çetin SEVİGEN: Evlerin güvenli olması aile ile ilgili bir durumdur. Aileler sorumsuz olursa evler güvenli olmaz. Aileler duyarlı olup çocuklarına sahip çıkarsa evler güvenli hale gelir. 

ANNE DAHA FAZLA SORUMLU
Levent AKDAĞLI:Korunaklı evler ve bilinçli ebeveynler olursa güvenlik sorunu azalır. Çocuklar için camlara korkuluklar yapılabilir. Bu durumlarda anneye daha fazla sorumluluk düşüyor.  

SÜREKLİ PEŞİNDEYİZ
Sebahat AKDAĞLI: Kimi evler güvenli ama kimi evlerde hiç güvenli değil. Balkon kapılarına çocuk kilitleri yapılmalı. Benim torunum var ama biz 5 vakit peşindeyiz hiç yalnız bırakamıyoruz. Aileler ellerinden telefonları bırakıp çocukları ile ilgilenmelidir. 

Hande ONAT - Ekrem ASLAN