Yahyalı Belediyesi, ilçede yapacağı yeni projelere kaynak oluşturmak amacıyla, belediyeye ait olan arsa vasıflı taşınmazların ve tarla vasıflı taşınmazların satışı için ihale yaptı.
Yahyalı Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen ihalede, Kopçu mahallesinde bulunan 80 adet arsa vasıflı taşınmaz ile Kocahacılı mahallesinde bulunan 1 adet tarla vasıflı taşınmaz açık artırma usulü satışa çıkarıldı.
İhale ile alakalı açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ilçede yapacakları hizmetlerin istedikleri düzeyde olabilmesi için kendilerine kaynak oluşturmaları gerekli olduğunu söyledi. Başkan Esat Öztürk “ 41 adet mahallemiz var. Merkezden en ücra mahallerimize kadar hizmet götürmek zorundayız. “Elden gelen öğün olmaz” mantığıyla, belediye olarak kendi yağımızda kavrulmamız gerekiyor. Yahyalı Belediyesi elindeki arazileri satarak elde ettiği geliri hizmete dönüştürecek. İlçemiz ancak bu şekilde köy olmak kurtularak, şehir görüntüsü kazanıp, gelişecektir. Hayata geçireceğimiz yeni projelerimiz için kendimize kaynak oluşturmalıyız.” dedi.
Başkan Esat Öztürk, 30 Mart yerel seçimlerinde mahalle statüsüne geçen köylerde anlayışın yavaş yavaş değişmesi gerektiğini ifade ederek, yeni bağlanan mahallelerde yaşayan insanların köy gayretinden vazgeçerek ilçe gayreti içinde bulunmaları gerektiğini ifade etti.
Arsa ve tarla vasıflı taşınmazların satışından yaklaşık 1 Milyon TL gelir bekleyen Yahyalı Belediyesi, bu geliri ilçenin gelişimi ve değişimi için hazırlanan projeleri hayata geçirmek için kullanmayı planlıyor.