Taner YENER-Erhan TEKTEN/İSTANBUL,() TÜRKİYE Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) üyeleri, dernek binalarının boşaltılmak istendiği gerekçesiyle zincirli protesto eylemi düzenledi. Kendilerini dernek binası önünde zincirleyen üyelere müjdeli haberi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB ) CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven verdi. Cuma günü İBB Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüğünü belirten Gülseven, “Kendisi bu konuda hassasiyetinin olduğunu dolayısıyla buna gönlünün razı olmadığını söyledi. Beş dakika önce belediyenin ilgili birimi beni aramak suretiyle zabıtaya bu konuda bilgi verdiklerini tahliye işlemini durduklarını ifade ettiler” dedi. Gülseven’in açıklamasının ardından eyleme son veren dernek üyeleri kararı şarkılar söyleyerek kutladı.
KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR

Hastalar, hasta yakınları ve dernek çalışanlarının da aralarında bulunduğu bir grup, sabah saatlerinde Yeşilköy Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan (KASDER) binası önünde bir araya geldi. Binaya, “Derneğime dokunma”, “Derneğimi alıyorsun engelimi de alsana” yazılı pankartlar asan grup, “Kasımızın son damlasına kadar”, ”Derneğime dokunma” yazılı dövizler taşıdı. Grup ayrıca sık sık, “KASDER bizimdir bizim olacak”, ”Hasta hakları insan hakları”, ”Coşkun Özdemir onurumuzdur”, ”Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Dernek üyeleri daha sonra yakınları ve dernek üyelerinin de yardımıyla kendilerini dernek binası girişine zincirlediler. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, TTB Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey üyesi Hüseyin Demirdizen, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ da destek verdi.

 KADİR TOPBAŞ BANA RANDEVU VERMİYOR

Burada basın mensuplarına konuşan KASDER Yönetim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, 2009 yılından itibaren  çalıştıkları dernek binasından çıkartılmak için bazı girişimlerin olduğunu ifade etti. Hiçbir gerekçe gösterilmeden binalarının tarih verilerek boşaltılmak için direktifler verildiğini belirten Özdemir, “Bu dördüncüsü, bu geçen hafta bize gönderilen tahliye etme kararı dördüncü defa yapılıyor. Bundan önce yapılan bu tebliğlerde  genel olarak son gün Kadir Topbaş Belediye Başkanı tahliye kararını iptal etti. Bu defa da Kadir Topbaş’a ulaşmaya çalıştık. Topbaş bana randevu vermiyor. Bugün kendimizi zincirleyerek bu tahliye kararına karşı koymaya direnç göstermeye karar verdik. Bende kendimi zincirledim” dedi.

CHP’Lİ GÜLSEVEN: “TAHLIYE IŞLEMINI DURDUKLARINI IFADE ETTILER”

Dernek Başkanı Coşkun Özdemir’in ardından bina önüne gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis İBB CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseven, Cuma günü İBB Başkanı Kadir Topbaş ile bir görüşme yaptığını belirterek, şunları söyledi:

 “Kendisi bu konuda hassasiyetinin olduğunu dolayısıyla buna gönlünün razı olmadığını söyledi. Tahliye işleminden vazgeçilip geçilmeyeceğini sorduğumda 'müsterih olabilirsiniz. Asla böyle bir şey olmayacak' diye söz verdi. Bu konuda da gerekli bilgi ve talimatı vereceğini söyledi. Arkadaşlarımızın tedirginlikleri devam ediyordu. Beş dakika önce belediyenin ilgili birimi beni aramak suretiyle zabıtaya bu konuda bilgi verdiklerini tahliye işlemini durduklarını ifade ettiler. 'Ancak kaymakamlık bu konuda bilgi sahibi değil. Kaymakamlığı da arayarak kendilerine bilgi vereceğiz, işlem durdurulmuş olacaktır. Bilginiz olsun' dediler. Dolayısıyla derneğimiz burada faaliyetine devam edecektir. Bundan sonraki amacımız böyle hadiselerin yaşanmaması için üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Burada daha kalıcı hiç kimseyi tedirgin etmeyen bir faaliyetin yürütülmesi için çabalarımızı sonuna kadar sürdüreceğimizi bilmenizi istiyorum.”

ŞARKI SÖYLEYEREK KUTLADILAR

Gülseven’in ardından söz alan KASDER Yönetim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir de karar nedeniyle İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti. Bunun üzerine eyleme son veren üyeler kararı dernek önünde şarkılar söyleyerek kutladı.

(FOTOĞRAFLI)