GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kürtün'de iş makinesi operatörünün, deredeki menfezi temizlerken su baskını sonucu kaybolması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarına yarın sabaha kadar ara verildiğini bildirdi.

Vali Yavuz, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtün Baraj Gölü kenarındaki menfezin temizlenme zarureti bulunduğunu belirterek, "Firma bir çalışma sistemi kuruyor ve dönüşümlü olarak çalışma başlatılıyor. Çalışma sırasında menfez arkasında biriken suyun basınçla birlikte bir anda boşalması sırasında burada çalışan arkadaşımızın da suya kapılarak bir anda kaybolduğunu öğrendik. Olayı gören bir operatör tarafından olay netleşti" diye konuştu.

Jandarma ile arama ve kurtarma ekiplerinin göl çevresinde detaylı çalışma yaptığını vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Çevrede yaralı şekilde olsaydı şu ana kadar bulma imkanımız olurdu. Jandarma, acil kurtarma ekipleri çevreyi taradılar, bulunamadı. Bu durumda suya kapılarak baraj gölüne sürüklendiğini düşünüyoruz ve aramaları baraj gölünde sürdürdük. Yağışlar nedeniyle arama yapılan bölgede balçık var, bu nedenle arama yapan ekiplerimizin de sağlığı çok önemli, aramalara akşam saatlerinde ara verdik. Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına yarın sabah yeniden başlayacak."

Kaybolan işçi bulunana kadar çalışmaların süreceğini dile getiren Yavuz, olayla ilgili adli ve idari yönden işlem başlatıldığını kaydetti.

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesinde, Süme Deresi üzerinde tıkanan menfezin açılması için bugün çalışma başlatılmış, özel bir şirkete ait iş makinesiyle çalışmayı yürüten Ekrem Şayık (27), menfezin açılması sonucu aniden gelen suya kapılmış, Süme Deresi'nin birleştiği Harşit Çayı üzerine kurulu Kürtün Baraj Gölü'ne sürüklenerek kaybolmuştu.