AVRUPA Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 18'inci Seçim Konferansı, yurtdışı ve çeşitli illerden gelen 200 lise öğrencisinin katılımıyla TED Kayseri Koleji’nde düzenlendi. Konferansın açılışında Paris ve Ankara’daki terör saldırısında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Liseli ve üniversiteli gençlerin güncel konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun Türkiye kolu olan 18'inci Seçim Konferansı, çeşitli illerden gelen 200’e yakın öğrencinin katılımıyla TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları’nda başladı. Konferansın resmi dili İngilizce, ana teması ise 'Avrupa’daki dengeyi yeniden tanımlamak, harekete geçmek ve istikrar sağlamak' olarak belirlendi.
Kongeransın açılış oturumunda TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Arif Sırrı Şirin, Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kasım Han, Organizasyon Komitesi adına TED Kayseri Koleji öğrencileri Ahmet Buğra Keleş, Kemal Somdaş, EYP Türkiye adına Bircan Kilci ve konferansın başkanlığını yürüten Hügo Dürr birer konuşma yaptılar.
BABASININ ÖLÜM HABERİNİ ALDI
Konferans için Kayseri’ye gelen TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, eski ANAP Milletvekili babası Şadi Pehlivanoğlu’nun ölüm haberini alınca, Ankara’ya döndü. TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar da etkinliğin konukları arasında yer aldı.
TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Arif Sırrı Şirin Avrupa Gençlik Parlamentosu 18'inci Seçim Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, "TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları olarak ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Türkiye’mizin çeşitli illerinde bulunan 22 liseden ve yurt dışından gelen 200’e yakın katılımcının bulunduğu bu konferansın amacı; lise düzeyinde öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve gençlerin kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilmelerine olanak tanımaktır. Türkiye’mizin ve Avrupa’nın geleceğine yön verebileceklerine inandığım bu gençler, farklılıklarını zenginlik olarak görerek, hoşgörü ortamında çeşitli güncel sorunları tartışarak çözüm yolları üretecekler. Bu konferansın sırasında jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonunda seçilecek gençler, Türkiye’yi Avrupa’nın farklı noktalarında yapılacak Avrupa Gençlik Parlamentosu konferansında temsil etmeye hak kazanacak. Konferansın karşılıklı saygı, sevgi ortamında ve başarılı geçmesini gönülden diliyorum” dedi.
Açılış oturumunun ardından katılımcılar komite çalışmalarına başladılar. Delegeler,  engellilerin topluma entegrasyonu, kadına şiddetin engellenmesi gibi güncel sorunları tartışmaya başladı. Daha sonra öğrencilerin buldukları çözümler son gün yapılan Genel Kurul'da tekrar tartışıp oylamaya sunacak. Aynı zamanda tüm çalışmaları izleyen jüri, değerlendirme yapacak. Liseli delegelerden 28'i, Türkiye'yi Avrupa’nın farklı noktalarında yapılacak dört ayrı Avrupa Gençlik Parlamentosu konferansında temsil etmeye hak kazanacak
TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK DELEGASYON SEÇİLECEK
Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Avrupa gençliğini vatandaşlık ve kültürel anlayışa saygılı olmaya aktif bir şekilde katılmaya teşvik eden, kazanç amacı gütmeyen ve politik olmayan bir kuruluştur. Paris'in güneyinde Fontainebleau'deki Lycée François-Ier tarafından yaratılan bir okul projesi olarak başlayan Avrupa Gençlik Parlamentosu 1987 yılında kuruldu. 36 ülkede faaliyet gösteren Avrupa Gençlik Parlamentosu’nun Türkiye’deki tek temsilcisi ise Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye, düzenlediği Seçim Konferansları ile ülkemizi yurt dışında temsil edecek delegasyonları seçmektedir. Avrupa Gençlik Parlamentosu ağının, 1999 yılından beri aktif bir üyesi olan Avrupa Gençlik Parlamentosu Türkiye, Mart 2011 itibariyle Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği adı altında gönüllülük esası ile çalışan bir kurum halini aldı. EYP Türkiye, her yıl düzenlediği iki Ulusal Seçim Konferansı ile Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 30’u aşkın okula ve 500’den fazla gence ulaşabilir konuma gelmiş bulunmaktadır.

FOTOĞRAFLI