İstanbul, 14 Temmuz () - Ulaslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors, Türk bankacılık sektörünün zayıf yönlerinin düşük gelir ve tasarruflar, güçlü yönünün ise sektörün istikrarı olduğunu açıkladı.

Standard & Poor’s, Bankacılık Sektörü Ülke Riskleri Değerlendirmesi (BICRA) metodolojisine göre hazırladığı ve Türkiye’nin bankacılık sektörünü değerlendirdiği raporunu açıkladı.

Raporda Türkiye bankacılık sektörünün "zayıf yönleri" sıralanırken, diğer ülkelere göre daha düşük kişi başına düşen milli gelire işaret edildi.

Sektörün yüksek ve dövizden oluşan ticari kredilerin oluşturduğu dolaylı kredi risklerine de dikkat çekilen raporda, diğer zayıf yönler olarak da, "düşük yurtiçi tasarrufları, yüksek meblağlı kısa dönemli dış borçlar ve az gelişmiş borç piyasası nedeniyle Türk bankalarının gergin fonlama pozisyonları" sıralandı.

Raporda Türkiye bankacılık sektörünün güçlü yönleri sıralanırken de, "Riskleri uygun fiyatlandırabilen istikrarlı bankacılık sektörü, Türk bankacılık sektöründe genel olarak hane ve kurum borçlanmalarının hafiflediğinin görülmesi ve Türkiye bankacılık düzenleme, denetim ve yönetiminin diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha iyi konumda olması" denildi.